Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
English Language MOOC to Improve Speaking Skills: A Strategic Partnership Project in the Field of Adult Education-A Proposal
2024
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kitlesel Çevrimiçi Açık Kursların (KAÇD'ler) ortaya çıkışı, dil öğrenme olasılıklarında yepyeni bir dünyanın kapılarını açtı. Normal sınıfların dışındaki bireyler için dil eğitimine ulaşma şansını artırmaya yardımcı olur. Dil KAÇD'leri (D-KAÇD 'ler), dil öğrenmeye ilgi duyan ve çeşitli geçmişlerden gelen kişiler için ücretsiz ve erişilebilir içerik sağlamak amacıyla oluşturulmuş çevrimiçi kurslardır. Etkileşimi geliştirme potansiyeline rağmen, D-KAÇD 'lerin çoğunun bireylerin İngilizce iletişim becerilerine odaklanarak tasarlanmadığı görülmektedir. Bu nedenle, mevcut proje Yabancı/İkinci Dil Olarak İngilizce öğretimi bağlamlarında A2/B1 öğrencileri için İngilizce konuşmaya yönelik bir KAÇD sunmuştur. Konuşma derslerinin içeriği, mevcut Yabancı dil öğretimi araştırmasının fikirlerini (örneğin, bilgi işleme, fark etme hipotezi, beceri öğrenme teorisi, uygun işlemeyi aktarma) etkileşimci bir bakış açısıyla yansıtan bir konuşma öğretimi çerçevesine dayanıyordu. Bu çerçevede dersler, kazanımların belirlenmesi, hedef konuşma işlev(ler)i hakkında farkındalık yaratılması, belirlenen işlev/işlevlerin çeşitli etkinlik ve görevlerle sahiplenilmesi ve dilin özerk kullanımına olanak sağlanması olmak üzere dört aşamada şekillenmiştir. Tasarlanan etkinlikler ve materyaller, öğrencilerin hedef dilde iletişim kurmasına rehberlik etmek için günlük durumları ve etkileşimli bağlamları yansıtan görevler üzerine inşa edilmiştir. Gerçek yaşam bağlamlarına benzer durumlar, öğrencilerin bu durumlarda kullandıkları bilgi ve ifadeleri dış dünyadaki gerçek konuşma bağlamlarına aktarmalarına da yardımcı olmuştur. Burada açıklanan önerilen KAÇD 'nin tasarımı ve içeriği, dil eğitimcilerine, uygulayıcılara ve kurs tasarımcılarına, İngilizceyi yabancı dil olarak öğreticilerin bağlamlarında konuşma becerilerini geliştirmek için teknolojiyi D-KAÇD 'ler aracılığıyla sınıflara entegre etme konusunda yardımcı olabilir. KAÇD'lerin dil öğretimindeki rolüne ışık tutmak için çeşitli çıkarımlar yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 768
Atıf : 4.158
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi