Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 4
2015-2020 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE’DE GÖSTERİME GİREN ANİMASYON FİLMLERİNDE YER ALAN KÖK DEĞERLERİN İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Türkçe Dersi Öğretim Programında yer alan on kök değere dayanarak animasyon filmlerinde geçen değerlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, Türk yapımı animasyon filmleri içerdikleri değerler bakımından incelenmiştir. Araştırmanın veri setini 2015-2020 arasında gösterime giren yedi animasyon filmi oluşturmaktadır. Araştırma, nitel bir araştırma olup veriler doküman incelemesi tekniğiyle toplanmıştır. Çalışma kapsamındaki filmler, araştırmacı tarafından geliştirilen “Animasyon Filmlerinde Yer Alan Değerleri İnceleme Formu” ile incelenmiştir. Araştırma kapsamında elde edilen verilerin analizi ve yorumlanmasında, nitel araştırmada veri analizi yöntemlerinden betimsel analiz kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, incelenen animasyon filmlerinde toplam 308 değer tespit edilmiştir. Bu filmlerde, yardımseverlik, dostluk, sevgi, saygı değerlerinin filmlere göre dağılımları ve işlenme sıklığı diğer kök değerlere göre yüksek iken, öz denetim ve vatanseverlik değerlerinin oldukça düşük olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the root values of the animated films that are displayed in Turkey between 2015-2020
2021
Yazar:  
Özet:

This study is aimed at determining the values passed in the animated films on the basis of the ten root values included in the Turkish Teaching Program. For this purpose, Turkish-made animated films have been studied in terms of the values they contain. The study’s data set consists of seven animated films that will be shown between 2015 and 2020. Research is a qualitative research and data is collected using the document examination technique. The films under the study were studied with the "Value Review Form in Animated Films" developed by the researcher. In the analysis and interpretation of the data obtained within the framework of the research, the qualitative research used the visual analysis of the data analysis methods. According to the study, a total of 308 values were identified in the animated films. In these films, the distribution of the values of charity, friendship, love, respect according to the films and the frequency of processing is high compared to other root values, while the values of self-control and patriotism are found to be quite low.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 732
Atıf : 1.852
2023 Impact/Etki : 0.257
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS