Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
 İndirme 5
Samed Behrengi’nin Öykü Kitaplarının Kök Değerler Açısından İncelenmesi
2021
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Samed Behrengi’nin öykü kitaplarını öğretim programlarında kök değerler açısından incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırma, nitel araştırma yöntemine göre tasarlanmıştır.  Araştırmanın veri kaynağını Samed Behrengi’nin öykü kitaplarından bazıları oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında yazara ait Küçük Kara Balık, Bir Şeftali Bin Şeftali ve Püsküllü Deve adlı öykü kitapları incelenmiştir. Araştırma verileri doküman analizi tekniği kullanılarak analiz edilmiştir. Öyküler, uzman görüşü alınarak oluşturulmuş düzenleme ve kontrol listesine göre incelenmiştir. Her bir öykü kitabı araştırmacılar tarafından ayrı ayrı incelenmiştir. Araştırmacıların inceleme sonuçları karşılaştırılmıştır. Karşılaştırmalar sonucunda gereken düzenlemeler yapılarak analiz son şeklini almıştır. Bu araştırmada öğretim programlarında yer alan kök değerlerin Samed Behrengi’nin öykü kitaplarında bulunma sıklığı incelenmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre Samed Behrengi’nin öykü kitaplarında yer alan kök değerler en çoktan en aza doğru sırasıyla öz denetim, sevgi, sorumluluk, dostluk, dürüstlük, yardımseverlik, adalet, sabır, saygı, değerleri olarak tespit edilmiştir. Araştırma kapsamında incelenen bu üç öykü kitabının hiçbirinde vatanseverlik değerine rastlanmamıştır. Küçük Kara Balık kitabında 9 kök değere, Bir Şeftali Bin Şeftali kitabında 7 kök değere, Püsküllü Deve itabında 9 kök değere ait ifadelere yer verildiği tespit edilmiştir. Araştırmada on kök değerin dokuzunun bu üç öyküde yer alması, kitapların en az 7 kök değere ait ifadeler bulundurması nedeniyle kök değerlerin öğretiminde Samed Behrengi öykülerinin kullanılabileceği sonucuna ulaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Samed Behrengi’nin Öykü Kitaplarının Kök Değerler Açısından İncelenmesi
2021
Yazar:  
Özet:

This research aims to study Samed Behrengi's story books in terms of root values in their curricula. The research is designed according to the quality research method.  The data source of the research is made up of some of Samed Behrengi's story books. In the framework of the study, the author’s Little Black Fish, A Shepherd Thousand Shepherds and Pusküllü Deve book stories were studied. The research data was analyzed using the document analysis technique. Stories were studied according to the arrangement and control list created by the expert opinion. Each story book is studied separately by researchers. The results of the researchers are compared. The results of the comparison have taken the final form of analysis by making the necessary arrangements. This study examined the frequency of root values included in the teaching programs in Samed Behrengi's story books. According to the findings from the study, the root values in Samed Behrengi's story books have already been identified as at least correct, respectively, the values of self-control, love, responsibility, friendship, honesty, utility, justice, patience, respect, and respect. None of the three books that were studied in the framework of the research found the value of patriotism. In the Little Black Fish Book, 9 root values, 7 root values, and 9 root values are found in the A Shepherd Thousand Shepherd Book, and 9 root values are found in the Pusküllü Deve Book. The study found that nine of the ten root values were included in these three stories, and that the books contained expressions of at least seven root values, and that the Samed Behrengi stories could be used in the teaching of root values.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.105
Turkish Studies Educational Sciences