Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 26
 İndirme 1
Werner Herzog Filmlerinde Antropolojik Yaklaşımlar ve Yerli İmgeler
2020
Dergi:  
Ankara Üniversitesi İlef Dergisi
Yazar:  
Özet:

Selda Tunç Subaşi https://orcid.org/ [email protected] Öz Yeni Alman sineması auteur yönetmenlerinden Werner Herzog, özellikle bazı filmlerinde sıklıkla yerli imgelerini kullanır: Tanrının Gazabı, Aguirre (The Wrath of God, Aguirre) (1972), Herkes Kendi Başına ve Tanrı Herkese Karşı, (Enigma of Kasper Hauser) (1974), Fitzcarraldo (1982), Düşlerin Ağırlığı (Burden of Dreams) (1982), Küçük Askerin Şarkısı (Ballad of the Little Soldier) (1984), Yeşil Karıncaların Düş Gördüğü Yer (Where the Green Ants Dream) (1984), Yeşil Kobra (Cobra Verde) (1987). Bu filmlerdeki yerli imgelerin ortaya çıktığı coğrafyalar, Avrupa’nın ekonomik ve kültürel sömürüsüne maruz kalan eski sömürge topraklarıdır. Herzog filmlerindeki yerli imgeler, bu çalışmada, kolonyal ve postkolonyal yaklaşımlar perspektifinde incelenecektir. Bu doğrultuda temel amaç, Herzog filmlerindeki yerli imgelerinin toplumsal bellekte nasıl bir yeri olduğunu tartışmaktır. Çalışmanın temel argümanı ise bölgelerin sömürge tarihinin yönetmenin filmlerinin merkezinde yer aldığı iddiasıdır. Ayrıca Alman kolonyal tarihinde önemli bir popüler imge olan Karl May’in Winnetou karakteri, “soylu vahşi” (noble savage) kavramına atıfla irdelenecektir. Sözü edilen filmler, metin çözümlemesi yöntemi ile analiz edilecektir. Çalışmanın temel bulgusu, yönetmenin filmlerinde yarattığı imgelerin sömürge tarihini dışlamaktan çok bu tarihi içerdiği yönündedir.

Anahtar Kelimeler:

Anthropological Approaches and Indigenous Images in Werner Herzog Films
2020
Yazar:  
Özet:

Werner Herzog, from the authors of his own New German film, especially in some films often uses his indigenous images: God's Anger, Aguirre (The Wrath of God, Aguirre) (1972), Everyone Against Himself and God Against Everyone, (Enigma of Kasper Hauser) (1974), Fitzcarraldo (1982), The Weight of Dreams (Burden of Dreams) (1982), The Little Soldier's Song (Ballad of the Little Soldier) (1984), Where the Green Ants Dream (Where the Green Ants Dream) (1984), Green Cobra (Cobra Verde) (1987). The geographics in which the indigenous images appear in these films are the ancient colonial lands that were exposed to the economic and cultural exploitation of Europe. The indigenous images in the Herzog films, in this study, will be studied in the perspective of colonial and post-colonial approaches. The main objective in this direction is to discuss how the indigenous images in the Herzog films have a place in social memory. The main argument of the study is the claim that the colonial history of the regions is at the center of the director's films. Also, Karl May’s character Winnetou, an important popular image in the German colonial history, will be referred to the concept of “noble savage”. The film will be analyzed by the method of text analysis. The main conclusion of the study is that the images created by the director in the films contain this history more than excluding the colonial history.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Üniversitesi İlef Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 155
Atıf : 543
Ankara Üniversitesi İlef Dergisi