Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Kafzade Famizi Divanımdaki Atasözleri ve Deyimlere Dair
1997
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kafzâde Fâ"izi Divanünda yer alan atasözleri ve deyimleri belirtmeden önce, deyim hakkında derli - toplu bilgi vermeye çalışalım. Eski lügatlerdeki karşılığı "tabir, ıstılah" olan deyim; çoğu zaman kendi anlamından ayrı bir düşünce ve anlam taşıyan ve en az iki kelimeden oluşan söz topluluğu şeklinde tarif edilebilir. Şurası bir gerçek ki köklü ve zengin bir kültür büyük ve zengin bir d ili doğurmakta, meydana gelen dil de büyük bir edebiyatı vücuda getirmektedir. Takvim ve kültür yaşı zengin olan Türk m ille tin in d ili de deyim bakımından çok zengin bir dildir. Deyimler herhangi bir konuda duygu ve düşünceyi dile getirirken, anlatım gücünü artırırlar. Deyimler halkın ince, kıvrak zekâsını ileri görüşlülüğünü, kültürünü, kısaca halk felsefesini yansıtan bir ayna durumundadır. Bu bakımdan deyimler, atasözleri, halk fıkraları, halk hikâyeleri, masallar; tarihi, siyasi ve dini olaylar gibi kaynaklardan beslenir.

Anahtar Kelimeler:

tributes and idioms in my couch
1997
Yazar:  
Özet:

let's try to give collective information about the genus and idioms that are located in the chest of the pâkuotizi divanün, and before specifying the idiuss and idioms, let's try to give a large literature in the words of the old lugats, which is often a separate thought and meaning and can be described in the form of the word community consisting of at least two words, is a real philosophy of a rooted and rich culture, and a rich d-based language, which makes a large literature and rich history of culture, and a rich culture of cultural backgrounds, and a rich language, and a rich language, and a rich culture, and a rich culture of the people

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 4.706
2023 Impact/Etki : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi