Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 298
 İndirme 40
 Sesli Dinleme 4
OKUMA BECERİSİNİN DİĞER DİL BECERİLERİYLE İLİŞKİSİ
2019
Dergi:  
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Okuma, diğer dil becerileriyle yakın ilişki içerisindedir. İnsan, dinleme ve okuma ile dış dünyayı algılayıp anlamlandır konuşma ve yazma becerisiyle de duygu, düşünce, hayal ve izlenimlerini karşısındakilere aktarır. Bir başka deyişle dinleme ve okuma anlama, konuşma ve yazma anlatma becerisidir. Dilde yetkinlik bu beceri alanlarının bütün olarak geliştirilip kazanılmasıyla kazanılır. Bunun için dil becerileri arasındaki ilişkinin iyi anlaşılması ve bu becerilerin eğitim öğretiminde buna dikkat edilmesi gerekir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, dört temel dil becerisinden biri olan okuma becerisinin diğer dil becerileriyle ilişkisini ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda okuma becerisi merkeze alınmış ve diğer dil becerileri okuma becerisiyle ilişkisi oranında incelenmiştir. Çalışmada, temel nitel araştırma deseni kullanılmıştır. Araştırma verileri doküman incelemesi yoluyla elde edilmiş ve verilerin analizinde nitel içerik analizi kullanılmıştır. Konuyla alakalı olarak daha önceden yapılan deneysel-kuramsal çalışmalar ile literatür taraması yapıldıktan sonra okuma becerisinin dinleme, konuşma ve yazma becerileriyle birbirlerini destekledikleri ve yakın ilişki içinde olduğu sonucuna ulaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

OKUMA BECERİSİNİN DİĞER DİL BECERİLERİYLE İLİŞKİSİ
2019
Yazar:  
Özet:

Reading is closely related to other language skills. Man perceives and understands the external world through hearing and reading, and through his ability to speak and write, he translates his feelings, thoughts, dreams and impressions to those who face him. In other words, listening and reading is the ability to understand, speak and write. Language skills are gained by developing and acquiring these fields of skills as a whole. This requires a good understanding of the relationship between language skills and that these skills should be taken into account in the teaching of education. The aim of the study in this context is to reveal the relationship of reading skills, which is one of the four basic language skills, with other language skills. For this purpose, reading skills have been centered and other language skills have been studied in relation to reading skills. In the study, the basic quality research design was used. The research data was obtained through the document review and the quality content analysis was used in the analysis of data. In relation to the subject, previously conducted experimental-thoramic studies and literary scan have been made to the conclusion that the reading skills with their listening, speaking and writing skills support each other and are in close relationship.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 835
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi