Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 56
 İndirme 16
Ortaokul Türkçe Ders Kitabı (5, 6, 7 ve 8. Sınıf) Etkinliklerinin Dil Becerilerine Dağılımı Üzerine Bir İnceleme
2021
Dergi:  
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı 5, 6, 7 ve 8. sınıf Türkçe ders kitaplarındaki etkinlikleri dil becerilerine dağılım bakımından değerlendirmektir. Bu amaçla nitel araştırma desenlerinden tarama modeli ile dört Türkçe ders kitabındaki 1094 etkinlik incelenmiştir. Etkinlikler yönergedeki açıklamalar ve içerik dikkate alınarak dinleme, konuşma, okuma ve yazmadan uygun olanla ilişkilendirilmiştir. Birden fazla beceriye yönelik veya aşamalı olan etkinliklerde baskın beceri alanı dikkate alınmıştır. Doküman incelemesi yoluyla elde edilen veriler betimsel analiz ile değerlendirilmiştir. Her sınıf düzeyinde etkinliklerin dil becerilerine dağılım oranları tablolar hâlinde sunulmuştur. Buna göre her sınıf seviyesinde etkinliklerin büyük çoğunluğu okuma becerisiyle (f=612) ilgilidir. Bunu sırasıyla yazma (f=221), dinleme (f=165) ve konuşma (f=96) izler. Araştırma neticesinde Türkçe ders kitaplarındaki etkinliklerin dil becerileri bakımından dengeli bir dağılım göstermediği belirlenmiştir. En fazla üzerinde durulan dil becerisi okumadır. Konuşma becerisi ise okuma, yazma ve dinlemeye oranla etkinliklerde daha az yer almıştır.

Anahtar Kelimeler:

High School English (5, 6, 7 and 8). A Review On The Distribution Of The Effects Of The Language
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the activities in the class 5, 6, 7 and 8 Turkish curricula in terms of distribution to language skills. For this purpose, 1094 events in four Turkish curricula have been studied with the scanning model of the quality research patterns. The events are associated with what is suitable for listening, speaking, reading and writing, taking into account the descriptions and content in the guidelines. The dominant skill field has been taken into account in the activities that are more than one skill-oriented or gradual. The data obtained through the document review was evaluated by visual analysis. The distribution rates of activities to language skills at each class level are presented in tables. Accordingly, the majority of activities at each class level are related to the ability to read (f=612). This is followed by writing (f=221), listening (f=165) and speaking (f=96) respectively. The research found that the activities in the Turkish curricula did not show a balanced distribution in terms of language skills. The language skills that are most focused on reading. The ability to speak is less involved in activities than reading, writing and listening.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.444
Atıf : 7.620
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini