Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 194
 İndirme 33
Ortaöğretim Kurumlarında Görev Yapan Branş Öğretmenlerinin Sınıf Yönetiminde Karşılaştıkları İstenmeyen Davranışlar ile Kişilik Tiplerinin Karşılaştırılması
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Okullar, eğitim ve öğretimin öğrencilerle yüz yüze gerçekleştiği ve öğrenci davranışlarının şekillendiği yerdir. Öğretmenlik mesleği için pedagojik formasyon, genel kültür ve özel alan bilgisi ne kadar önemliyse öğretmenlerin öğrencilerine iyi bir örnek olacak kişiliğe ve karaktere sahip olmaları da bir o kadar önemlidir. Bu araştırmanın amacı; ortaöğretim kurumlarında görev yapan branş öğretmenlerin sınıfta karşılaştıkları istenmeyen öğrenci davranışları ile kişilik tipleri arasındaki ilişkiyi incelemektir. Bu doğrultuda öğretmenlerin kişilik tipleri ile sınıf içi istenmeyen öğrenci davranışları yaş, medeni durum, branş, kıdem, eğitim durumu, görev yaptığı okul türü, görev yaptığı kuruma sınav ile atanma durumu ve mezun olduğu fakülte türü değişkenlerine göre farklılaşıp farklılaşmadığı incelenmektedir. Araştırmaya Çanakkale ilinde görev yapan 152 kadın, 108 erkek olmak üzere toplam 260 branş öğretmeni katılmıştır. Araştırmada sosyo-demografik form, öğretmenlerin kişilik özelliklerini belirlemek amacıyla Bacanlı, İlhan ve Aslan tarafından (2009) geliştirilen 40 maddelik Sıfatlara Dayalı Kişilik Testi ve Güven ve Özdel (2016) tarafından hazırlanan öğretmenlerin sınıfta karşılaştıkları istenmeyen davranışları belirlemeye yönelik tablo kullanılmıştır. Araştırmada elde edilen verilerin analizi, SPSS (21) istatistik paket programı ile gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerin demografik özellikleri ile kişilik tipleri ve sınıfta karşılaştıkları istenmeyen öğrenci davranışları arasında anlamlı fark olduğu ayrıca öğretmenlerin kişilik tipleri ile sınıf yönetiminde karşılaştıkları istenmeyen davranışlar arasında anlamlı bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Comparing the unwanted behaviors and personality types in the classroom management of the Branch Teachers in the Higher Education Institutions
2020
Yazar:  
Özet:

Schools are where education and teaching occurs face-to-face with students and where student behaviors are shaped. The more important the pedagogical formation, the general culture and the knowledge of the special field for the teaching profession, the more important is that teachers have a personality and character that will be a good example for their students. The purpose of this research is to explore the relationship between the unwanted student behavior and the personality types that the branch teachers working in the secondary education institutions encounter in the classroom. In this regard, the teachers’ personality types and unwanted student behaviors in class are studied whether they differ according to age, civil status, branch, age, educational status, school type in which they work, institutions in which they work exam and appointment status and faculty type in which they graduate. The study included a total of 260 branch teachers, including 152 women and 108 men, working in the province of Çanakkale. In the study, the socio-demographic form used a table to determine the unwanted behaviors that teachers encounter in the class by Bacanlı, Ilhan and Aslan (2009) developed by the 40 material Personality Test and Trust and Özdel (2016) to determine the personality characteristics of teachers. The analysis of the data obtained in the study was carried out through the SPSS (21) statistical package program. There is a significant difference between the demographic characteristics of teachers and the personality types and the unwanted student behavior they encounter in the class, and there is a significant relationship between the personality types of teachers and the unwanted behavior they encounter in the class management.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.120
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Studies Educational Sciences