Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 40
 İndirme 13
Festivallerin Destinasyon Pazarlamasına Olan Katkıları: Gaziantep Örneği
2020
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada festivallerin, destinasyon pazarlamasına olan katkılarının festival katılımcılarının gözünden nasıl değerlendirildiği ve değerlendirmenin demografik değişkenlere göre bir farklılık gösterip göstermediği incelenmiştir. Bu kapsamda, 10. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivaline katılan 417 kişiden anket yöntemi ile veri toplanmıştır. Araştırmada elde edilen veriler SPSS21.0 ve AMOS21. programları ile istatistiksel açıdan analiz edilmiştir. Elde edilen verilere Keşfedici faktör analizi uygulanmış ve 2 boyutlu bir yapı elde edilmiştir. Veriler daha sonra doğrulayıcı faktör analizine tabi tutulmuştur. Verilerin ortalamasına bakıldıktan sonra, festivallerin destinasyon pazarlamasına olan katkılarının değerlendirilmesinde demografik özelliklerin herhangi bir farklılık gösterip göstermediğini belirlemek amacıyla İndependent sample t test ve one way Anova testlerinden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda katılımcıların değerlendirme ortalamalarının çok yüksek olduğu ve demografik değişkenlere göre farklılıklar gösterdiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Contributes of the festivals to the destination marketing: Gaziantep example
2020
Yazar:  
Özet:

This study has studied how the contribution of festivals to the destination marketing is assessed by the eyes of the festival participants and whether the assessment differs according to demographic variables. In this section, 10. The data were collected by the survey method of 417 people who participated in the International Antip Bean Culture and Art Festival. The research results in SPSS21.0 and AMOS21. The program is analyzed statistically. The obtained data was implemented by the Detective Factor Analysis and a two-dimensional structure was obtained. The data was subsequently subjected to verifying factor analysis. After the average of the data, it was used Independent sample t test and one way Anova tests to determine whether the demographic characteristics show any difference in the assessment of festivals’ contribution to the destination marketing. The study found that the participants’ ratings were very high and that they showed differences according to demographic variables.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 219
Atıf : 2.844
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi