Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 5
Yerli Turistlerin Finansal Okuryazarlik Duzeyinin Belirlenmesi: Gaziantep Ornegi
2022
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada Gaziantep'i ziyaret eden yerli turistlerin ekonomik okuryazarlık düzeylerini belirlemesi amaçlamaktadır. Ayrıca bu çalışma, turistlerin finansal okuryazarlık düzeylerinin demografik değişkenlere göre farklılık gösterip göstermediğini belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda Gaziantep'i ziyaret eden 390 yerli turiste anket uygulanmıştır. SPSS 21 İstatistik Programında elde edilen veriler üzerinde Faktör Analizi, Bağımsız Örneklem T-Testi, Tek Yönlü ANOVA ve Korelasyon Analizi gibi analizler yapılmıştır. Araştırma sonucunda turistlerin ekonomik okuryazarlık düzeylerinin eğitim düzeyi, yaş ve gelir düzeyine göre farklılık gösterdiği tespit edilmiştir. Ayrıca turistlerin finansal okuryazarlık düzeylerinin medeni duruma ve cinsiyete göre kısmi farklılıklar gösterdiği tespit edilmiştir. Bu kapsamda eğitim düzeyi yüksek olanların, aylık geliri yüksek olanların, 35 yaş üstü, erkeklerin ve evli olanların ekonomi okuryazarlık düzeylerinin daha yüksek olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Financial Literacy Levels Of Local Tourists: Gaziantep Sample
2022
Yazar:  
Özet:

This research aims to determine the economic literacy level of domestic tourists visiting Gaziantep. In addition, this study is aimed to determine whether the financial literacy levels of tourists differ according to demographic variables. A questionnaire was applied to 390 domestic tourists visiting Gaziantep in this context. Analyzes such as Factor Analysis, Independent Sample T-Test, One Way ANOVA and Correlation Analysis were performed on the obtained data in SPSS 21 Statistical Program. As a result of the research, it has been determined that the economic literacy level of tourists differs according to their education level, age and income level. In addition, it has been determined that the financial literacy levels of tourists show partial differences according to marital status and gender. In this context, it has been observed that the economic literacy levels of those with a high level of education, those with a high monthly income, those over the age of 35, men and those who are married are higher.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gaziantep University Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.587
Atıf : 8.392
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini