Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Kullanılan Ders Kitaplarındaki Etkinlik Sorularının Değerlendirilmesi
2022
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yabancı dil eğitimi işlevsellik bakımından materyal, içerik, etkinlik uygulama başlıklarının bütününden oluşmaktadır. Öğretici ve öğrenci açısından bu başlıklar öğrenme, öğretme çıktısının doğrudan niteliğini etkilemektedir. Temel dil becerilerinin gelişimi ve kullanımı bu nitelikle doğrudan ilişkilidir. Etkinliklerde kullanılan soru tipleri ders materyalinin kullanışlılığını etkileyen bir diğer faktördür. Bu araştırmada da yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde kullanılan Türkçeye Yolculuk B2 düzeyi ders kitabı nitel yöntem benimsenerek incelenmiştir. Öncelikle temel dil becerilerine bağlı olarak etkinlik sayıları, akabinde etkinliklerde kullanılan soru tipleri incelenmiş; temel dil becerilerine ait etkinliklerin ikincil olarak desteklediği beceri alanları tespit edilmiştir. Tüm bu veriler içerik analizi türlerinden tematik analizle kategorize edilmiştir. Elde edilen veri seti kapsamında materyalde okuma becerisi etkinliklerinin sıklık anlamında diğer beceri alanlarına göre baskın olduğu saptanmıştır. Etkinliklerde doğru/yanlış, eşleştirme, test tipi soruların yoğun olarak kullanıldığı dolayısıyla şans başarısının ölçme değerlendirme, dili işlevsel olarak kullanma açısından problemlere yol açabileceği belirtilmiştir. Ayrıca üst biliş ve analitik becerileri önceleyen soru tiplerinin sıklık açısından geri planda kaldığı saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Assessment of activities in the lessons used in the teaching of Turkish as a foreign language
2022
Yazar:  
Özet:

Foreign language education consists of the whole of the materials, content, activity application titles in terms of functionality. From the teacher and student point of view, these topics directly affect the nature of learning, teaching output. The development and use of basic language skills is directly related to this qualification. The type of question used in events is another factor that affects the usefulness of the course material. This study has also been studied by adopting the method of qualification of the B2 level lesson to Turkish as a foreign language used in the teaching of Turkish. Firstly based on the basic language skills, the number of activities, the types of questions used in the aftermath activities, and the fields of skills in which the activities of the basic language skills are secondally supported, were identified. All of these data are categorized by thematic analysis from the types of content analysis. The obtained set of data has been found that the reading skills in the material activities are prevalent in terms of frequency compared to other fields of skills. In events, correct/fake, matching, test-type questions are used intensely, so the success assessment measurement can lead to problems in terms of functional use of the language. It has also been found that the types of questions that predict the top cognitive and analytical skills remain back-planned in terms of frequency.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.576
2023 Impact/Etki : 0.16
Kesit Akademi Dergisi