Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 15
 İndirme 14
LİFE KİNETİK EGZERSİZLERİNİN 12-13 YAŞ VOLEYBOLCULARDA TEKNİK, ÇABUKLUK VE REAKSİYON BECERİLERİNE ETKİSİ
2022
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada voleybol antrenmanlarına ek olarak Life Kinetik (LK) egzersiz uygulamalarının 12-13 yaş grubu voleybolcularda teknik, çabukluk ve reaksiyon becerileri üzerine etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmaya 18 kadın voleybolcu gönüllük esasına göre dâhil edildi (Yaş: 12,56±0,52 yıl). Voleybol oyuncuları rastgele olarak 2 eşit gruba ayrıldı: Life Kinetik + Voleybol grubu (LK+V n=9) ve Voleybol grubu (V n=9). LK+V grubu düzenli voleybol antrenmanlarına ek olarak 12 hafta olarak planlanan Life Kinetik egzersizlerini uygulandılar. V grubu ise düzenli voleybol antrenmanlarını sürdürdü. 12 haftalık uygulama öncesi ve sonrasında her iki grupta çabukluk, reaksiyon ve voleybola özgü teknik testlerinin (duvarda parmak ve manşet pas, smaç, servis) ölçümleri gerçekleştirildi. Normallik analizi sonuçlarına göre bağımsız grupların karşılaştırılmasında Mann Whitney U ve Bağımsız Örneklemler için t-testi, ön test – son test karşılaştırmalarında ise Wilcoxon testi kullanıldı. LK+V grubunun çabukluk, reaksiyon, manşet pas ve smaç ön test – son test ölçümleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmazken (p>0,05) parmak pas (Z= -2,157 p=0,031) ve servis testi (Z= -2,670 p=0,008) son test skorlarının ön testten daha yüksek olduğu saptandı (p<0,05). V grubunda ise ölçümü incelenen değişkenlerin ön test – son test değerleri arasında anlamlı farklılık tespit edilmedi (p>0,05). Sonuç olarak elde edilen bulgular LK egzersizlerinin 12-13 yaş grubu voleybolcuların parmak pas ve servis performanslarını geliştirebileceği işaret etmektedir. Ancak LK egzersizlerinin reaksiyon, çabukluk, manşet pas ve smaç parametrelerine olumlu ya da olumsuz etkisi gözlemlenmemiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Life Kinetic Exercises On Technique, Quickness and Reaction Skills In Volleyball Players Aged 12-13
2022
Yazar:  
Özet:

In this study; in addition to volleyball training, it was aimed to examine the effects of LK exercise practices on technique, quickness and reaction skills in volleyball players aged 12-13. Eighteen female volleyball players were included in the study on a voluntary basis (Age: 12.56±0.52 years). Volleyball players were randomly divided into 2 equal groups: Life Kinetic + Volleyball group (LK+V; n=9) and Volleyball group (V; n=9). In addition to regular volleyball training in the LK+V group, Life Kinetic exercises planned for 12 weeks were applied. Group V continued their regular volleyball training. Before and after the 12-week practice, quickness, reaction and volleyball-specific technical tests (finger on the wall and cuff pass, dunk, serve) were measured in both groups. According to the results of normality analysis, Mann Whitney U and unpaired t-test were used to compare independent groups, and Wilcoxon test was used for pre-test and post-test comparisons. While there was no significant difference between the quickness, reaction, cuff pass and slam dunk pretest – posttest measurements of the LK+V group (p>0.05), finger pass (Z= -2.157; p=0.031) and service test (Z= - 2.670; p=0.008) post-test scores were found to be higher than the pre-test (p<0.05). In the V group, there was no significant difference between the pre-test and post-test values of the variables whose measurements were examined (p>0.05). In conclusion, the results of the study indicate that LK exercises can improve the finger passing and serving performances of 12-13 age group volleyball players. However, no positive or negative effect of LK exercises on reaction, quickness, cuff pass and dunk parameters was observed

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 453
Atıf : 1.469
2023 Impact/Etki : 0.324
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi