Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
 İndirme 25
TÜRKÇENİN YABANCI DİL OLARAK ÖĞRETİMİNDE DİNLEME BECERİSİNE YÖNELİK WEB 2.0 ARAÇLARININ KULLANIMI: LYCRICS TRAINING ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Çukurova Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Bilgi çağı olarak adlandırılan günümüzde teknoloji, hemen her kesimde kendine yer bulmuştur. Eğitimin farklı birçok alanında aktif olarak kullanılan teknolojik araçlar, Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde de temel becerileri kazandırma noktasında kullanılmaktadır. Araştırmada yabancı dil olarak Türkçe öğrenen öğrencilerin, dinleme becerisi sürecinde Web 2.0 araçlarından olan Lyrics Training uygulamasına yönelik görüşlerini incelemek amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden olan olgubilim (fenomenoloji) deseni kullanılmıştır. Çalışmanın örneklemini Akdeniz Üniversitesi TÖMER’de B1 ve B2 seviyesini tamamlamış olan 11 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmaya katılan her öğrenciyle uygulama sonrası bire bir görüşmeler yapılmış, bu görüşmeler hem ses kayıt cihazıyla kaydedilmiş hem de not etmek suretiyle yazılmıştır. Ardından ses kayıt cihazıyla kaydedilen görüşmeler yazıya geçirilmiş, bunlar tutulan görüşme tutanaklarıyla karşılaştırılarak eşleştirilmiştir. Oluşturulan bu notlar görüşme yapılan kişilere gösterilerek onların onayları alınmış, sonrasında da her görüşme sorusuna verilen cevaplar soru başlıkları altında araştırmacılar tarafından ayrı ayrı kodlanmıştır. Ortaya çıkan bu kodlar son aşamada temalar altında her iki araştırmacı tarafından ayrı ayrı gruplandırılmıştır. Ardından her iki araştırmacı tarafından yapılan bu kodlama işlemi karşılaştırılmış, uyuşma oranı %94 olarak belirlenmiştir. Kod ve temaları son halleri verildikten sonra elde edilen alıntılar bu temalar altında verilerek yorumlanmıştır. Araştırmanın bulgularından hareketle, öğrencilerin Lyrics Training uygulamasını beğendikleri, uygulamayı ilginç ve keyifli buldukları, uygulamanın dinleme becerilerini geliştirmesinin yanı sıra yazma ve konuşma becerilerine de katkı sağlayabileceği sonuçlarına ulaşılmıştır. Bu araştırmanın Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde teknoloji tabanlı uygulamalar ve Web 2.0 araçları üzerine yapılacak çalışmalara katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The use of web 2.0 vehicles: example of LYCRICS TRAINING
2020
Yazar:  
Özet:

Nowadays, known as the age of information, technology has found its place in almost every section. Technological tools used actively in many different fields of education are also used to provide basic skills in the teaching of Turkish as a foreign language. The study aims to study the views of students learning Turkish as a foreign language on the Lyrics Training application, which is from the Web 2.0 tools in the process of listening skills. For this purpose, the research methods of quality research (fenomenology) have been used. The sample of the study consists of 11 students who have completed the levels B1 and B2 at the Mediterranean University of TÖMER. Each student who participated in the study was conducted a post-application conversation, these conversations were both recorded with the audio recording device and written by recording. Then the conversations recorded with the audio recording device were written, and they were matched by comparing with the conversations held. These created notes are shown to the people interviewed and their approvals are received, and then the answers to each interview question are coded separately by the researchers under the questions titles. These emerging codes were grouped separately by both researchers under themes at the final stage. This coding process was then compared by both researchers, and the combination rate was determined to 94% . The codes and subjects obtained after the last states are interpreted under these subjects. Following the findings of the study, students found that they liked the Lyrics Training application, that they found the application interesting and pleasant, that the application could improve their listening skills as well as contribute to their writing and speech skills. This study teaches Turkish as a foreign language technology-based applications and Web 2. It is expected to contribute to the work on the 0 vehicles.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Çukurova Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 193
Atıf : 177
2023 Impact/Etki : 0.031
Çukurova Araştırmaları