Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
Canadian Social Studies Dergisinde Yayımlanan Araştırmalara Yönelik Bir Değerlendirme
2021
Dergi:  
Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada “Canadian Social Studies” dergisinde 2000 ile 2020 yılları arasında yayımlanan makaleler değerlendirilmektedir. Araştırmada, nitel araştırma yöntemi tercih edilerek, doküman incelemesi kullanılmaktadır. Araştırmanın verilerini, Canadian Social Studies dergisinde 2000 ile 2020 yılları arasında yayımlanan toplam 114 makale oluşturmaktadır. Ulaşılan akademik çalışmalar, yayın yılı, yapıldığı ülke, çalışma grubu, içerik, eğitim durumları olmak üzere farklı kategorilerde incelenmiştir. Araştırmada veriler içerik analizi kullanılarak çözümlenmiştir. Araştırma sonucunda 2000-2020 yılları arasında yayımlanan makalelerin en çok 2014 yılında yapıldığı görülmektedir. İncelenen makalelerin en fazla Kanada’da yapıldığı tespit edilmiştir. Makalelerin çalışma grubunda yetişkinlerin daha fazla yer aldığı görülmektedir. Makaleler konular bakımından incelendiğinde, en fazla tarih ve vatandaşlık eğitimi üzerine yapıldığı bu konular dışında farklı konulara yönelik çalışmalar da olduğu tespit edilmiştir. Dergide yer alan makalelerde tarih ile ilgili konularının yer verilme durumları incelendiğinde en çok tercih edilen Kanada tarihi konusu ön plana çıkmaktadır. Dergide yayımlanan sınıf dışı öğretim ve drama öğretim teknikleri ile biyografi, metin yorumlama ve şiir analizi edebi ürünlerin kullanıldığı görülmektedir. Bu sonuçlar doğrultusunda çeşitli önerilere yer verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A review of research published in the Canadian Social Studies magazine
2021
Yazar:  
Özet:

This study evaluates articles published in the magazine "Canadian Social Studies" between 2000 and 2020. In research, the quality research method is preferred, the document review is used. The study consists of a total of 114 articles published in the Canadian Social Studies magazine between 2000 and 2020. Accepted academic studies have been studied in different categories, including the year of publication, the country, the work group, the content, the educational conditions. In the research, the data was analyzed using content analysis. The research finds that the most articles published between 2000 and 2020 were made in 2014. The most reviewed articles have been found in Canada. It appears that more adults are involved in the work group. When the articles are studied in terms of topics, it has been found that the most of the topics on history and citizenship education are also studied on different topics. In the articles in the magazine, the case of listing history-related topics is considered to be the most popular Canadian history topic. The journal publishes the non-class teaching and drama teaching techniques and the biography, text interpretation and poetry analysis literary products are used. There are a number of recommendations based on these results.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi