Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 4
Netflix’te LGBTİ Temsiline Yönelik Haberler Üzerine Bir İçerik Analizi
2021
Dergi:  
Journal of Strategic Research in Social Science
Yazar:  
Özet:

Homofobi, en genel anlamıyla, eşcinsellere yönelik korkuyu ifade etmektedir. Ancak toplumsal bir sorun olarak homofobinin ve eşcinsel bireylere yönelik nefret söylemi ve nefret suçlarının kökenleri, ekonomik, siyasi ve toplumsal sorunlara işaret edebilmektedir. Uzun yıllar boyunca ana akım medya organlarında eksik/yanlış temsil sorunu yaşayan ya da görünür olmayan LGBTİ bireyler, günümüz neo-liberal politikalar çerçevesinde gerek gündelik yaşamda gerekse medyada daha çok yer almakta, kamusal ve özel alanda öz kimlikleri ile haklarını arama yolunu tercih edebilmektedirler. Bununla birlikte, LGBTİ haklarını savunan birçok ulusal ve uluslararası kuruluş da bu alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu çalışmanın konusunu, ulusal medyada LGBTİ içerikleriyle ön plana çıkan/çıkarılan bir internet platformu olan Netflix’in LGBTİ içeriklerine yönelik haberler oluşturmaktadır. Çalışmanın amacı, medya yoluyla üretilen/pekiştirilen homofobinin gerekçelendirilişini, söz konusu medya kuruluşlarının haber ve söylemleri üzerinden niteliksel içerik analizi yöntemiyle incelemektir. Bu doğrultuda, muhafazakâr olarak adlandırılabilecek haber sitelerinin LGBTİ ve Netflix karşıtlığını, “sapkınlık”, “çocuk istismarı”, “toplumun ve aile yapısının yeniden dizayn edilmesi”, “Türk ve İslam düşmanlığı”, “uluslararası lobiler” ve “muhalefete yönelik eleştiri” olmak üzere 6 başlık altında gerekçelendirdiği tespit edilmiş; söz konusu başlıklar incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A content analysis on news on LGBT representatives on Netflix
2021
Yazar:  
Özet:

Homophobia, in the most general sense, is the fear of gays. But as a social problem, the origins of homophobia and hate speeches and hate crimes against gay individuals can indicate economic, political and social problems. For many years, LGBT individuals who have experienced a problem of missing/fake representation in the mainstream media organs or are unseen, in the framework of today’s neo-liberal policies, are more involved in daily life or in the media, and in the public and private sphere they can prefer the way of searching for their identity and rights. However, many national and international organizations that advocate LGBT rights continue to operate in this field. The subject of this study is news on LGBT content by Netflix, a internet platform that is leading up with LGBT content in national media. The purpose of the study is to study the justification of the homofobia produced/fortified through the media, through the method of qualitative content analysis through the news and statements of the media organizations concerned. In this regard, it was found that the news sites that could be called conservative justified against LGBT and Netflix under 6 titles, including “sacrification”, “child abuse”, “re-design of society and family structure”, “Turkish and Islamic hostility”, “international lobbying” and “criticism against opposition”; these titles have been examined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Strategic Research in Social Science

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 252
Atıf : 146
Journal of Strategic Research in Social Science