Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 78
 İndirme 16
İNOVASYON KONUSU ÜZERİNE YAPILAN LİSANSÜSTÜ TEZLERE YÖNELİK BİR İÇERİK ANALİZİ
2020
Dergi:  
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı, 2000’li yıllarla birlikte iş dünyasını etkisi altına alan ve önemli kavramlardan biri olarak popüler hale gelen, alan yazında oldukça çok çalışılmış ve halen de çalışılmaya devam edilen bir kavram olarak karşımıza çıkan inovasyon konusunda Türkiye’de hazırlanmış lisansüstü tez çalışmalarını inceleyerek bu alanda yapılan çalışmaların durum tespitini yapmaktır. Yüksek Öğretim Kurumu’nun tez merkezinde bulunan ve erişime açık/kısıtlı olan 399 tez çalışması araştırmanın örneklemini oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında yer alan tezler yayınlandığı yıl, hazırlandığı üniversite, bağlı olduğu enstitü, ana bilim dalı, bilim dalı, tezin türü ve konunun ilişkilendirildiği diğer konular gibi boyutlar üzerinden incelenmiştir. Verilerin analizinde nicel araştırma yöntemlerinden biri olan “içerik analizi” tekniği kullanılmıştır. Analiz sonucuna göre, inovasyon konusuyla ilgili yapılan tezlerde özellikle 2014 yılından sonra artış olduğu görülmüştür. İncelenen tezlerin çoğunun işletme alanında yoğunlaştığı ve diğer bölümlerde sınırlı sayıda kaldığı tespit edilmiştir. Ayrıca inovasyonun birçok farklı konuyla ilişkilendirildiği görülmüş ve konunun özel sektör başta olmak üzere eğitim, sağlık ve hizmet sektörü gibi birçok sektörde ele alındığı sonucuna ulaşılmıştır. Türkiye’de bu çalışmalar çok olmakla birlikte tüm alanlarda yapılmış yeterli seviyede çalışma bulunmamaktadır. Gelecek çalışmalarda farklı alanlarda yapılan çalışmalar ile birlikte inovasyon kavramının tüm alanlarda yaygınlaşarak etkisinin artacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

An Inner Analysis on the Innovation Theme
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to study the graduate thesis work prepared in Turkey on the innovation that has been found in the field as a concept that has been very much studied and still continued to be studied, which has influenced the business world along with the 2000s and has become popular as one of the important concepts. The 399 thesis works found in the thesis center of the Higher Education Institution and open to access/limited are the examples of the research. The theses included in the research scope are studied by dimensions such as the year in which they were published, the university in which they were prepared, the institutes to which they were affiliated, the main branch of science, the branch of science, the type of thesis and other subjects in which the subject was linked. In the analysis of data, the "content analysis" technique, which is one of the quantitative research methods, has been used. According to the analysis, the theses on the subject of innovation have seen an increase, especially after 2014. It has been found that most of the examined theses are concentrated in the business area and that a limited number remains in other sections. In addition, it has been found that innovation is linked to many different topics and it has come to the conclusion that the issue is addressed in many sectors such as education, health and services, primarily in the private sector. There is a lot of work in Turkey, but there is not enough work done in all areas. In future studies, the concept of innovation, along with studies in different fields, is expected to increase its impact by spreading it across all fields.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 373
Atıf : 2.147
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)