Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 47
 İndirme 8
Müzik Öğretmenlerinin Müzik Eğitiminde Teknolojiyi Kullanmalarına Yönelik Görüşlerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Gelişen çağımızda 21. yüzyıl becerileri arasında yer alan teknolojinin müzik eğitiminde kullanılması önemli yere sahiptir. Müzik eğitiminde teknoloji desteği; öğrencilerin yaşam boyu eğitim almalarını, yaratıcılıklarının ve öğrenme isteklerinin artmasını, bilgiye kolay ulaşmalarını, daha zevkli eğitim almalarını sağlamaktadır. Bu araştırmada, müzik öğretmenlerinin müzik eğitiminde teknolojiyi kullanma becerilerine yönelik görüşlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Kaynak taramaları, mesleki alanda yapılan görüşmeler ve bu araştırma için müzik öğretmenlerine uygulanan anket sonuçlarına göre müzik eğitiminde teknolojinin kullanılması yönünde müzik öğretmenlerinin görüşleri alınmıştır. Bu çalışmada anketin örneklem grubundaki müzik öğretmenlerine uygulanması için araştırma önerisi yazılarak MEB Yeğitek Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılmıştır (05.12.2019 tarihli 81576613/605.01/24212482 sayı nolu). Daha sonra MEB, kamu kurumlarında çalışan kadrolu müzik öğretmenlerine yazı göndererek google form aracılığıyla anketin uygulanmasını sağlamıştır. Gönüllülük esasına dayalı olarak yanıtlanan ankete kamuda çalışan 350 müzik öğretmeni katılmıştır. Anket verileri önce excel programı üzerine işlenmiş, daha sonra veriler üzerinde gerekli istatistiksel çözümlemeler için SPSS programından yararlanılarak yorumlanmıştır. Örneklem grubundaki müzik öğretmenlerinin kişisel bilgileri değerlendirildiğinde çoğunluğunun ortaokulda çalıştığı, cinsiyetinin kadın, 31-45 yaş aralığında, meslekteki çalışma yılının 6- 10 yıl arasında ve büyük bölümünün lisans mezunu olduğu tespit edilmiştir. Anket verileri incelendiğinde müzik öğretmenlerinin müzik eğitiminde teknoloji kullanımlarının geliştirilebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Müzik öğretmenlerinin çoğunluğunun müzik eğitiminde teknolojiyi kullanmaya yönelik kurs, seminer, vb. etkinliklere katılmadığı fakat imkan sağlanması halinde bu etkinliklere katılmak istedikleri sonucuna varılmıştır. Araştırma analizinin, Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesi, müzik öğretmenlerine yönelik mesleki hizmetiçi eğitim çalışmalarının düzenlenmesi açısından önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the views of music teachers on the use of technology in music education
2020
Yazar:  
Özet:

The use of technology among the skills of the 21st century in music education has an important place in our developing era. Technology support in music education allows students to receive lifelong education, increase their creativity and learning desires, make them easy to access information, and get more pleasant education. This study aims to study the views of music teachers on the skills to use technology in music education. Sources scans, professional interviews and the survey results applied to music teachers for this study have taken the views of music teachers on the use of technology in music education. In this study, the research proposal for the application of the survey to the music teachers in the sample group was written and necessary communications were made with the MEB Yeğitek General Directorate (05.12.2019 number 81576613/605.01/24212482). The MEB subsequently sent a letter to staff music teachers working in public institutions to ensure the application of the survey through the Google form. The survey, which was responded on the basis of the voluntary essence, included 350 music teachers working in the public. The survey data was first processed on the Excel program, then interpreted using the SPSS program for the necessary statistical solutions on the data. When the personal information of music teachers in the sample group was assessed, it was found that most of them worked in high school, their gender was female, between 31-45 years of age, the year of work in the profession was between 6-10 years, and the majority of them were graduates. When the survey data were examined, the conclusion was that the use of technology in the music education of music teachers could be improved. The majority of music teachers aim to use technology in music education courses, seminars, etc. They do not want to participate, but they do want to participate in the event. Reporting the research analysis to the Ministry of National Education is important in terms of the organization of professional service educational work for music teachers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.123
Turkish Studies Educational Sciences