Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 83
 İndirme 35
Şanlıurfa’da Toplumsal Değişme ve Harran Üniversitesinin Bu Değişime Etkisi
2004
Dergi:  
Harran İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplumsal değişme toplumlar için kaçınılmaz bir süreçtir. Yavaş veya hızlı her toplum değişir. Buradan hareketle, Şanlıurfa, içinde bulunduğu bölgenin geleneksel sosyo-kültürel yapı özelliklerine sahip olmakla birlikte, son yıllarda hızlı bir toplumsal değişim sürecine girmiştir. Bu süreçle, Şanlıurfa‟nın geleneksel sosyo-kültürel yapısında bazı değişmelerin oluştuğu gözlenmektedir. Her değişme aynı zamanda toplumsal problemlerin de nedeni olabilmektedir. Diğer taraftan, Şanlıurfa‟daki bu değişimin temel dinamiklerinden birisinin Harran Üniversitesi olduğu da düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Harran İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 425
Atıf : 636
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini