Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 4
 İndirme 2
Davranissal Fi̇nans Egi̇li̇mleri̇ İle Ki̇tle Fonlama Yatirim Kararlari ve Tekrar Yatirim Yapma Ni̇yeti̇ Arasindaki̇ İli̇ski̇ni̇n İncelenmesi̇: Ampi̇ri̇k Bi̇r Uygulama
2023
Dergi:  
Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Davranışsal finansın son otuz yıldaki yükselişi finans ve ekonomi çevrelerinde hissedilmiş ve eldeki belirli uygulamalar ile araştırmacıların insan davranışlarının rasyonel veya irrasyonel yönlerinin sonuçlarını değerlendirilmiştir. Bununla birlikte de, bireys 1el piyasa katılımcılarının psikolojik durumu ve bu durumun likit piyasalardaki fiyatları nasıl belirlediği hakkında teoriler ortaya çıkmıştır. Finans alanının modern anlayışı, psikolojik olduğu kadar rasyonel yaklaşımlara da dayanmayı gerektirir. Çalışmada davranışsal finans eğilimleri ile kitle fonlama yatırım kararları ve tekrar yatırım yapma niyeti arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda anket yöntemi ile elde edilen veriler IBM SPSS Statistics 24.00 programı kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonuçlarına göre; Davranışsal finans eğilimleri ile kitle fonlama yatırım kararları arasında anlamlı bir ilişki vardır. Ayrıca kitle fonlama platformların 2a üyelik süresine göre tekrar yatırım yapma niyet puanları arasında anlamlı bir farklılık vardır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Citle Fundation and Review and Review: An Ampyric Application
2023
Yazar:  
Özet:

The rise of behavioral finance in the past thirty years has been felt in the financial and economic environments and the results of the rational or irrational aspects of the human behavior of the researchers have been assessed by certain practices available. However, theories have emerged on the psychological condition of individual 1el market participants and how this situation determines the prices on liquid markets. The modern understanding of the field of finance requires relying on both psychological and rational approaches. The study aims to explore the relationship between behavioral finance trends and mass funding investment decisions and the intention to re-invest. In this context, the data obtained by the survey method was analyzed using the IBM SPSS Statistics 24.00 program. According to the results of the analysis, there is a meaningful relationship between behavioral financial trends and mass funding investment decisions. There is also a significant difference between the point of intention to re-invest according to the 2a membership period of the mass funding platforms.

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 335
Atıf : 1.517
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini