Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 133
 İndirme 51
Niğde Yöresinde Patateste (solanum Tuberosum L.) Sorun Olan Yabancı Ot Türlerinin Yaygınlık ve Yoğunluklarının Belirlenmesi
2016
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Niğde ili ve İlçeleri patates ekim alanlarında sorun olan yabancı ot türlerinin yoğunluklarını ve rastlanma sıklıklarını belirlemek amacıyla 2016 yılında yürütülmüştür. Sürvey çalışmaları Niğde Merkez ve İlçelerinde (Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla) 180 tarlada Mayıs-Temmuz aylarında gerçekleştirilmiştir. Yapılan sürvey çalışması sonucunda, 21 farklı familyaya ait 60 farklı yabancı ot türü tespit edilmiştir. Survey yapılan tarlalardaki m2’deki yoğunluklara göre en fazla sorun olan tür 4,24 bitki/m2 yoğunluk ile Kırmızı köklü tilki kuyruğu (Amaranthus retroflexus L.) olmuştur. Bu türü 2,81 bitki/m2 ile Sirken (Chenopodium album L.), 2,67 bitki/m2 ile Melez horozibiği (A. hybridus L.), 1,46 bitki/m2 ile Siyah it üzümü (Solanum nigrum L.), 1,45 bitki/m2 ile Yabani hardal (Sinapis arvensis L.), 1,45 bitki/m2 ile Tarla sarmaşığı (Convolvulus arvensis L.) ve 1,32 bitki/m2 ile Darıcan [Echinochloa crus-galli (L.)] izlemiştir. Rastlanma sıklığına göre ise %68 Sirken (C. album), %65 Kırmızı köklü tilki kuyruğu (A. retroflexus), %42 Tarla sarmaşığı (C. arvensis), %25 Melez horozibiği (A. hybridus L.), %24 Yabani hardal (S. arvensis), %19 Yatık horoz ibiği (A. blitoides L.), %15 Siyah it üzümü (S. nigrum ), %13 Kekre (Acroptilon repens L.), %12 Domuz pıtrağı (Xanthium strumarium L.) olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.118
Atıf : 900
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini