Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 40
 İndirme 25
Role Of Two Irrigation Water Sources In Composing Weed Flora Of Bean Fields In Erzincan Province
2010
Dergi:  
Türkiye Herboloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birçok yabancı ot türü kazara yeni bölgelere girmekte ve bunlardan bazıları doğal bitki örtüsünün bir parçası haline gelmektedir. Erzincan yöresinde istilacı yabancı ot türlerini belirlemek ve yabancı ot florası üzerinde tarımsal uygulamaların etkisini belirlemek amacıyla, 1999 yılında kanal (uzak mesafeden gelen) (5 tarla) ve kaynaktan (kısa mesafeden gelen) (4 tarla) sağlanan iki su kaynağının sonuçları karşılaştırılmıştır. Kanal suyu ile sulanan fasulye alanlarında 29 farklı yabancı ot türü belirlenirken, kaynak suyu ile sulanan fasulye alanlarında 18 farklı yabancı ot türü tespit edilmiştir. Köygöçüren (Cirsium arvense (L.) Scop.), yabani hardal (Sinapis arvensis L.), boğumlu çobandeğneği (Polygonum lapathifolium L.), italyan sığırdili (Anchusa azurea Miller) ve yapışkan kazayağı sadece kaynak suyu ile sulanan fasulye tarlalarında belirlenirken, kanal suyu ile sulanan fasulye tarlalarında ise dar yapraklı horoz ibiği (Amaranthus graecizans L.), sürünücü horoz ibiği (Amaranthus blitoides S. Watson), bozot (Heliotropium europaeum L.), bambul otu (Chrozophora tinctoria (L.) Rafin.), demir dikeni (Tribulus terrestris L.), ufak çayır güzeli (Eragrostis minor Host.), adi soda otu (Salsola kali L.), yemlik (Tragopogon sp.), sütlü sarmaşık (Cynanchum acutum L.), tarhana otu (Echinophora tenuifolia L.), kokulu sarı yonca (Melilotus officinalis (L.) Desr.), boz tarla sarmaşığı (Convolvulus galaticus Rostan ex Choisy), sofora (Sophora alopecuroides L.), kekre (Acroptilon repens (L.) DC.) ve sütleğen (Chamaesyce glyptosperma (Engelm.) Small) tespit edilmiştir. Kanal suyu ile sulanan fasulye tarlalarında semizotu (Portulaca oleracea L.), kırmızı köklü tilki kuyruğu (Amaranthus retroflexus L.), köpek dişi ayrığı (Cynodon dactylon (L.) Perss.), tarla sarmaşığı (Convolvulus arvensis L.), yabani bamya (Hibiscus trionum L.), akhindiba (Chondrilla juncea L.), darıcan (Echinochloa crus-galli (L.) P. Beauv) ve akkazayağı (Chenopodium album L.) en yaygın türler olarak belirlenmiştir. Kaynak suyu ile sulanan fasulye alanlarında ise yabani bamya (H. trionum), akkazayağı (C. album), horoz ibiği (A. retroflexus), semizotu (P. olarecea), köpek dişi ayrığı (C. dactylon), köpek üzümü (Solanum nigrum L.), yeşil kirpi darı (Setaria viridis (L.) P. Beauv), tarla sarmaşığı (C. arvensis) ve darıcan (E. crus-galli) en yaygın türler olarak saptanmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türkiye Herboloji Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 177
Atıf : 399
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini