Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 6
Sakarya İli Dış Mekân Süs Bitkileri Bahçelerinde Sorun Olan Yabancı Otlar ve Mevcut Sorunlara Yönelik Öneriler
2020
Dergi:  
Türkiye Herboloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sakarya ili, Türkiye dış mekân süs bitkisi üretiminin 1/3’ünü, Marmara Bölgesi üretiminin ise 2/3’ünü sağlaması ile sektörde önemli bir yere sahiptir. İlin üretim yapılan alanlarında yabancı otlar verim, kalite ve işgücü kayıplarına neden olmaktadır. Bu çalışma kapsamında ülkemizde dış mekân süs bitkisi bahçelerinde sorun olan yabancı ot türleri ile bu türlerin yaygınlık ve yoğunlukları ilk kez araştırılmıştır. Bu amaçla, Sakarya ilindeki bahçelerde 2017 ve 2018 yıllarında sürvey çalışması yapılmıştır. Çalışma sonucunda, üretim bahçelerinde 33 familya, 77 cinse ait 92 adet yabancı ot türü kayıt altına alınmıştır. Sürvey çalışması yapılan bahçelerin yarısından fazlasında m2’de 5 adetten daha fazla bulunması nedeniyle, üretim alanlarındaki en yaygın ve yoğun yabancı ot türleri; Conyza canadensis (L.) Cron., Sonchus asper (L.) Hill, Chenopodium album L., Convolvulus arvensis L., Euphorbia peplus L., Equisetum giganteum L., Astragalus balansae Boiss., Melilotus officinalis (L.) Desr., Epilobium angustifolium L., Plantago major L., Alopecurus myosuroides Huds., Cynodon dactylon (L.) Pers., Digitaria sanguinalis (L.) Scop., Echinochloa crus-galli (L.) P. B., Elymus repens (L.) Gould., Setaria viridis (L.) P. B., Polygonum aviculare L., Rumex acetosella L., Portulaca oleracea L., Anagallis arvensis L. ve Anagallis foemina Miller olarak belirlenmiştir. Sonuç olarak, üretim bahçelerinde çok sayıda yabancı ot türünün baskın olduğu ortaya çıkmıştır. Bu yabancı otlar ile ilgili mevcut sorunların azaltılması için entegre mücadele uygulamalarına daha fazla dikkat edilmelidir.  

Anahtar Kelimeler:

External Decorative Plants In Sakarya With Strange Herbs In Their Gardens and Existing Problems
2020
Yazar:  
Özet:

Sakarya is an important place in the sector with the supply of 1/3 of the outer decorated plant production in Turkey and 2/3 of the Marmara region production. Foreign herbs in the fields produced lead to loss of productivity, quality and labour. In the framework of this study, the prevalence and intensity of these species with foreign grass species that have problems in our country’s outdoor decorated plant gardens have been first studied. For this purpose, surveillance work was carried out in the gardens in the Sakarya province in 2017 and 2018. As a result of the study, 33 families and 92 species of foreign herbs of 77 species were registered in the production gardens. Due to the fact that more than half of the gardens are found in more than 5 units in m2, the most common and intense foreign grass species in their production areas are: Conyza canadensis (L.) Cron., Sonchus asper (L.) Hill, Chenopodium album L., Convolvulus arvensis L., Euphorbia peplus L., Equisetum giganteum L., Astragalus balansae Boiss., Melilotus officinalis (L.) Desr., Epilobium angustifolium L., Plantago major L., Alopecurus myosuroides Huds., Cynodon dactylon (L.) Pers., Digitaria sanguinalis (L.) Scop., Echchinoa crus-galli (L. As a result, it has been revealed that a large number of foreign herbs are dominant in production gardens. More attention should be paid to integrated fighting practices to reduce the existing problems with these foreign herbs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Herboloji Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 177
Atıf : 418
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini