Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 22
Determination Of Weed Species, Their Frequency and Densities In Cherry Orchards In Kahramanmaras Province, Turkey
2019
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Yabancı otların kimyasal mücadelesinde başarılı sonuçlar almak için öncelikle yabancı ot türlerini ve yoğunluğunun bilinmesi gerekir. Bu çalışmada Kahramanmaraş ili kiraz bahçelerinde yabancı ot türünü, yoğunluğunu, sıklığını ve genel kaplama alanını tespit etmek amaçlanmıştır. Yöntem ve Bulgular: Bu araştırma, Kahramanmaraş ili (11 ilçe) kiraz bahçelerinde yabancı ot türlerini, yoğunluğunu ve rastlama sıklığını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, Andırın kiraz bahçelerinde yabancı otların yoğunluğu bakımından en yüksek yoğunluğa sahip olduğu tespit edildi ve bunu sırasıyla Dulkadiroğlu, Göksun, Onikişubat, Turkoğlu, Elbistan, Afşin, Ekinözü, Çaglayancerit, Pazarcik ve Nurhak ilçeleri takip etti. Her yabancı ot türünün ortalama yoğunluğuna gelince; Elymus repens (L.) Gould., Cynodon dactylon (L.) Pers. ve Sorghum halepense (L.) Pers. çok yoğun bulundu. Öte yandan, E. repens, S. halepense ve C. dactylon rastlama sıklığı tüm ilçelerde % 33.40 ile % 66.80 arasında hesaplanmıştır. Ayrıca, Equisetum arvense L. rastlama sıklığı sadece Göksun ilçesinde % 50'den fazla görülmüştür. Bununla birlikte, yabancı otların genel kaplama alanı E. repens, S. halepense, C. dactylon ve E. arvense türleri için % 20.0 ila 42.0 arasında değişmiştir. Genel Yorum: Kahramanmaraş'taki kiraz bahçelerinde yapılan araştırmalarda, yüz altmış dört yabancı ot türü, otuz üç familyaya ait olduğu belirlenmiştir. Bunlar, bir Pteridophyta, yirmi dört Monokotiledon ve yüz otuz dokuz Dikotiledon’dur. Kiraz bahçesinde yabancı ot yoğunluğu, rastlama sıklığı ve kaplama alanı ilçelere göre farklı bulunmuştur. Ancak Andırın'daki yabancı ot türleri diğer ilçelerden daha fazla yoğun bulunmuştur. Ayrıca E. arvense sadece Göksun ilçesinde önemli bulunmuştur. Çalışmanın Önemi ve Etkisi: Kahramanmaraş ili kiraz bahçelerinde tespit edilen yabancı ot tür yoğunluğu ilçeden ilçeye değişkenlik gösterdiği bu çalışmayla ortaya konmuştur. Yabancı ot tür yoğunluğu açısından rizom ve stolon köke sahip yabancı ot türleri kiraz ağaçları için önemli bir tehdittir. Genç kiraz bahçelerinde geniş yapraklı yabancı ot türleri çok yoğunken 15 ve üzeri yaşlı bahçelerde ise dar yapraklı yabancı ot türlerin yoğun olduğu tespit edilmiştir. Özellikle yabancı otlarla mücadelede hem dar hem de geniş yapraklı yabancı otlar hedef alınmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 434
Atıf : 1.727
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini