User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 21
 Downloands 2
Determination of weed species, their frequency and densities in cherry orchards in Kahramanmaras province, Turkey
2019
Journal:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Yabancı otların kimyasal mücadelesinde başarılı sonuçlar almak için öncelikle yabancı ot türlerini ve yoğunluğunun bilinmesi gerekir. Bu çalışmada Kahramanmaraş ili kiraz bahçelerinde yabancı ot türünü, yoğunluğunu, sıklığını ve genel kaplama alanını tespit etmek amaçlanmıştır. Yöntem ve Bulgular: Bu araştırma, Kahramanmaraş ili (11 ilçe) kiraz bahçelerinde yabancı ot türlerini, yoğunluğunu ve rastlama sıklığını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, Andırın kiraz bahçelerinde yabancı otların yoğunluğu bakımından en yüksek yoğunluğa sahip olduğu tespit edildi ve bunu sırasıyla Dulkadiroğlu, Göksun, Onikişubat, Turkoğlu, Elbistan, Afşin, Ekinözü, Çaglayancerit, Pazarcik ve Nurhak ilçeleri takip etti. Her yabancı ot türünün ortalama yoğunluğuna gelince; Elymus repens (L.) Gould., Cynodon dactylon (L.) Pers. ve Sorghum halepense (L.) Pers. çok yoğun bulundu. Öte yandan, E. repens, S. halepense ve C. dactylon rastlama sıklığı tüm ilçelerde % 33.40 ile % 66.80 arasında hesaplanmıştır. Ayrıca, Equisetum arvense L. rastlama sıklığı sadece Göksun ilçesinde % 50'den fazla görülmüştür. Bununla birlikte, yabancı otların genel kaplama alanı E. repens, S. halepense, C. dactylon ve E. arvense türleri için % 20.0 ila 42.0 arasında değişmiştir. Genel Yorum: Kahramanmaraş'taki kiraz bahçelerinde yapılan araştırmalarda, yüz altmış dört yabancı ot türü, otuz üç familyaya ait olduğu belirlenmiştir. Bunlar, bir Pteridophyta, yirmi dört Monokotiledon ve yüz otuz dokuz Dikotiledon’dur. Kiraz bahçesinde yabancı ot yoğunluğu, rastlama sıklığı ve kaplama alanı ilçelere göre farklı bulunmuştur. Ancak Andırın'daki yabancı ot türleri diğer ilçelerden daha fazla yoğun bulunmuştur. Ayrıca E. arvense sadece Göksun ilçesinde önemli bulunmuştur. Çalışmanın Önemi ve Etkisi: Kahramanmaraş ili kiraz bahçelerinde tespit edilen yabancı ot tür yoğunluğu ilçeden ilçeye değişkenlik gösterdiği bu çalışmayla ortaya konmuştur. Yabancı ot tür yoğunluğu açısından rizom ve stolon köke sahip yabancı ot türleri kiraz ağaçları için önemli bir tehdittir. Genç kiraz bahçelerinde geniş yapraklı yabancı ot türleri çok yoğunken 15 ve üzeri yaşlı bahçelerde ise dar yapraklı yabancı ot türlerin yoğun olduğu tespit edilmiştir. Özellikle yabancı otlarla mücadelede hem dar hem de geniş yapraklı yabancı otlar hedef alınmalıdır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Field :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 434
Cite : 1.747
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi