Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Turkiye’nin Kuzey Dogu Anadolu Bolgesi (erzurum: Yakutiye ve Uzundere) Ichneumonidae (hymenoptera) Turleri Uzerine Faunistik Bir Arastirma
2023
Dergi:  
Türkiye Entomoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu faunistik çalışma, 2020-2021 yıllarının, Haziran ve Kasım ayları arasında Erzurum’un Yakutiye ve Uzundere ilçelerinden atrapla toplanan Ichneumonidae türlerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma sonucunda, Cremastinae, Cryptinae, Ichneumoninae ve Pimplinae altfamilyalarına ait 14 cinse bağlı 17 türden 232 örnek ayırt edilmiştir. Teşhis edilen türlerden, Mesoleptus vigilatorius (Förster, 1876), Mesostenus funebris Gravenhorst, 1829 ve Cubocephalus associator (Thunberg, 1822) Türkiye faunası için yeni kayıt durumundadır. Ayrıca türlerin toplama alanları, toplanma tarihi, toplandığı rakım, birey sayısı ve cinsiyeti, ziyaret ettiği bitkiler, Türkiye ve genel coğrafi dağılımları da verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Faunistic Study Of Ichneumonidae (hymenoptera) From Northeastern Anatolia Region (erzurum: Yakutiye and Uzundere) Of Turkiye
2023
Yazar:  
Özet:

This faunistic study was conducted to determine the species of Ichneumonidae collected by insect net from Erzurum, Yakutiye and Uzundere districts of Türkiye between June and November in 2020-2021. As a result of this research, 232 specimens representing 17 species from 14 genera belonging to subfamilies Cremastinae, Cryptinae, Ichneumoninae and Pimplinae were distinguished. Among them, Mesoleptus vigilatorius (Förster, 1876), Mesostenus funebris Gravenhorst, 1829 and Cubocephalus associator (Thunberg, 1822) are new to the Turkish fauna. The collecting area, date of collection, altitude of collection, specimens and sex number, visited plants, their distribution in Türkiye and general geographic distribution of species have been presented.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türkiye Entomoloji Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 124
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini