Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 147
 İndirme 42
İç Anadolu Bölgesi Chelonus Panzer, 1806 (hymenoptera, Braconidae, Cheloninae) Faunası Üzerine Taksonomik Bir Araştırma
2017
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan Chelonus Panzer, 1806 (Hymenoptera, Braconidae, Cheloninae) cinsi türlerini belirlemek amacıyla 2007-2009 yılları arasında yürütülmüştür. Cheloninae türleri Lepidoptera (özellikle Tortricoidea ve Pyraloidea) ve Coleoptera takımları üzerinde soliter koinobiont yumurta-larva endoparazitoidleridirler. Bu yüzden bu grubun üyeleri zararlı böcekler için önemli bir potansiyel biyolojik mücadele etmenidirler. Örnekler böcekleri toplamakta kullanılan atraplar kullanarak kısa boylu bitkiler üzerinden toplanmış ve % 70 ‘lik alkol içeren öldürme tüplerinde öldürüldükten sonra müze tekniklerine uygun olarak prepare edilip etiketlenmiştir. 45 lokalitede araştırma yapılmış ve değerlendirme sonucu Chelonus cinsine ait 14 tür elde edilmiştir. Saptanan türlerden Chelonus (Chelonus) carbonator Marshall, 1885 Türkiye faunası için yeni kayıttır. Ayrıca bilinen türlere ait yeni kayıtlarla da bu türlerin Türkiyedeki dağılım sınırları genişletilmiştir. Saptanan türlerin, Türkiye ve genel coğrafi dağılımları verilerek zoocoğrafik dağılımları tartışılmıştır. Araştırılan 45 habitattan 30’unda bulunan C. (C.) oculator’un ekolojik valansı en yüksek tür olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.484
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini