Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
Botanical composition, forage yield and quality under different improved Mediterranean rangeland
2018
Dergi:  
Mediterranean Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Akdeniz meralarında iklim ve aşırı otlatma sonucunda tek yıllık bitki türleri ile karaçalı (Paliurus spina-christi), gibi dikenli çalılarda artış olmaktadır. Bu çalışma ile Batı Türkiye’de (Çanakkale) mera iyileştirme çalışmalarının meranın botanik kompozisyonu, ot verimi ve kalitesine nasıl etki ettiği belirlenmiştir. İyileştirme uygulamalarında 1. kontrol (hiçbir işlem uygulanmayan (C)), 2. karaçalıların uzaklaştırılarak, yem bitkileri ekilen mera (R), 3. herbisitlerle çalıları yok edildiği mera (H), 4. dozer ve riper ile çalıları kökünden sökülerek uzaklaştırılmış alan (M), 5. uzun yıllar tarla olarak kullanıldıktan sonra tohumlanarak oluşturulan mera (F). Bütün uygulama alanlarında tohumlama yapılmıştır. Tohumlamada çok yıllık çim, domuz ayrığı ve yonca kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre; en fazla tür (45 adet) kontrol merasında, en az ise mekanik olarak karaçalının yok edildiği (28 tür) merada belirlenmiştir. Yapılan tüm ıslah çalışmaları meraların kuru ot verimi ile yenen ot miktarını önemli derecede artırmıştır. Kuru ot verimi en fazla mekanik olarak çalıların yok edildiği merada olmuş ve verim 2.5 kat artmıştır. Islah çalışmaları meraların ot kalitesini değiştirmemiştir. Bu durum ülkemizdeki karaçalı ile kaplı meralarda ıslahın kaçınılmaz olduğu sonucunu doğurmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mediterranean Agricultural Sciences

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 4.069
Mediterranean Agricultural Sciences