Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 87
 İndirme 36
Akran Görüşlerine Göre Mülteci Çocukların Sosyal Becerileri Üzerine Nicel Bir Araştırma
2019
Dergi:  
Hitit İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal davranış, bireyin sosyalleşme süreci içerisinde çevresine karşı sergilediği olumlu tutum ve davranışlar biçiminde tanımlanmaktadır. Sosyal davranış, iletişimden bireyin kendi ilgi ve yeteneklerini tanıyarak bunlara uygun ortamlarda bulunmasına kadar pek çok beceriyi içeren bir olgudur. Sosyal davranışın ortaya çıkması ve çocukların sosyalleşme sürecini psikososyal açıdan sağlıklı geçirebilmesi için bir takım sosyal becerileri edinmesi gerekmektedir. Sosyal beceriler, çocuğun sosyal gelişim süreci içerisinde aile, okul ve akran çevresi, kültürel norm ve değerler gibi pek çok faktörden etkilenerek gelişmektedir. Özellikle çocukluk döneminde akran etkileşimi sosyal becerilerin geliştirilip kullanılmasında etkilidir. Bu araştırma ile kültürel ortam değişikliği yaşayan mülteci çocukların sosyal becerilerinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu değerlendirmenin yapılması esnasında mülteci çocukların akranlarının görüşlerine başvurulmasının temel nedeni çocuklar için başat sosyalleşme ortamının okul olmasıdır. Buradan hareketle sosyal beceri listelerinde yer alan becerilerden oluşan 42 maddelik anket örneklem olarak seçilen okullarda uygulanarak veri toplanmıştır. Araştırma sonucunda mülteci çocukların, sosyal becerilerin alt grupları olan başlangıç ve ileri sosyal beceriler konusunda akranları tarafından daha yeterli görülürken; duygularla baş etme, saldırganlığa alternatif beceriler, stresle başa çıkma ve planlama gibi daha üst düzey yeterlilik gerektiren ve daha kompleks beceriler konusunda daha yetersiz oldukları, bazı mülteci çocukların saldırgan ve agresif tutumlara sahip oldukları görülmüştür. Ayrıca Saadet Güney İmam Hatip Ortaokulunda öğrenim görmekte olan öğrencilerin akran görüşleri Aksaray Ortaokulundaki öğrencilere göre daha olumludur. İlgili literatürde mülteci çocukların sosyal beceri ya da davranışlarının değerlendirmesine yönelik çalışmalar bulunsa da bunları akran görüşleri bakımından ele alan herhangi bir araştırma bulunmamasından dolayı, çalışmanın alana bu açıdan katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Quantum Research On The Social Skills Of Refugees Children According To Countries
2019
Yazar:  
Özet:

Social behavior is defined in the form of positive attitudes and behaviors that the individual shows to his surroundings during the socialization process. Social behavior is a phenomenon that includes many skills, from communication to the recognition of the individual’s interests and abilities in the appropriate environments. It is necessary to acquire a set of social skills in order to the emergence of social behavior and the process of socialization of children can be psychosocially healthy. Social skills develop in the child’s social development process by influencing a number of factors, such as family, school and relative environment, cultural norms and values. Particularly during childhood interaction is effective in the development and use of social skills. This study is aimed at assessing the social skills of refugee children who experience cultural environmental changes. During this assessment, the main reason for refugees’ children to apply to their relatives’ opinions is that the main socialization environment for children is the school. From here, the data was collected by implementing the 42 material survey, which consists of the skills listed in the social skills lists as a sample, in the selected schools. The research found that while refugee children were more sufficient by their colleagues in the beginning and advanced social skills, which are the subgroups of social skills; some refugee children were more aggressive and aggressive attitudes, which require higher levels of skills, such as dealing with emotions, alternative skills to aggression, dealing with stress and planning. In addition, the opinions of fellow students who are studying in Saadet Southern Imam Hatip High School are more positive than students in Aksaray High School. If the relevant literature has studies aimed at evaluating the social skills or behaviors of refugee children, however, because there is no research to address them in terms of co-opinion, it is believed that the study will contribute to the field in this regard.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Hitit İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 621
Atıf : 1.689
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini