Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 77
 İndirme 30
Mülteci Öğrencilerin Eğitiminde Yaşanılan Sorunlar (sivas İli Örneği)
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Sivas ili ölçeğinde mülteci öğrencilerin eğitimlerinde yaşanılan problemleri belirlemek ve bu çerçevede mülteci öğrencilerin eğitiminde işe koşulabilecek bir program tasarısı önerisi ortaya koymaktır. Araştırmada nitel araştırma deseni olan fenomenoloji (Olgu bilim) deseninden yararlanılmıştır. Araştırma verileri Sivas’ta mülteci öğrencilerin bulunduğu okullardaki öğretmenlerle görüşmeler yapılarak elde edilmiştir. Çalışma grubunun seçiminde maksimum çeşitlilik örneklemesi ve ölçüt örnekleme kullanılmıştır. Buna göre mülteci öğrencilerin eğitimleri sırasında karşılaşılan problemlerin eğitim kademelerine göre benzerlik ve farklılıklarını ortaya koymak için mülteci öğrencilerin yoğunlukla bulunduğu ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki 3 ayrı okuldaki 23 öğretmenle ayrı oturumlarda görüşme yapılmıştır. Nitel veriler, içerik analiziyle analiz edilmiştir. İçerik analizinde veriler, benzerlik ve farklılıklarına göre ilişkisel olarak analiz edilir. Araştırmada elde edilen verilerin analizi sonucunda mülteci öğrencilerin eğitiminde yaşanılan sorunlar; “dil sorunu, uyum ve adaptasyon sorunu, motivasyon sorunu ve eğitim programı sorunu” şeklinde dört tema altında detaylı olarak açıklanmıştır. Araştırma sonunda, mülteci öğrencilerin eğitiminde yaşanılan problemlerin temelinde dil probleminin olduğu söylenebilir. Dil problemi birçok problemi de beraberinde getirmektedir. Öğretmenlerle yapılan görüşmelerde mülteci öğrencilerin Türkçe konuşamadıkları, konuşulanları anlamadıkları, bu nedenle iletişim kuramadıkları belirlenmiştir. İletişim kuramama eğitsel anlamda önemli problemleri de beraberinde getirmiştir. Elde edilen bu nitel sonuçlara göre mülteci öğrencilerin eğitiminde yaşanılan problemlere çözüm olabilecek, daha sistemli, sürdürülebilir bir program tasarısına yönelik ilkeler ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Problems In The Education Of Refugees Students (example Of Sivas)
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to identify the problems in the education of refugees students on the Sivas scale and to present a proposal for a program design that can be employed in the education of refugees students. The research has been used by the phenomenology (Olgu science) pattern of the quality research model. The research data was obtained by conversations with teachers in schools where refugees students in Sivas. In the selection of the study group, maximum diversity sampling and standard sampling were used. According to this, 23 teachers in 3 separate schools at the primary, secondary and secondary school level, where refugees are intensely involved, have been discussed in separate sessions to show the similarities and differences of the problems encountered during the training of refugee students according to their educational stages. Qualitative data is analyzed by content analysis. In content analysis, the data is relatively analyzed according to their similarities and differences. The analysis of the data obtained in the study detailed the problems experienced in the education of refugees students under four topics: "language problem, adaptation and adaptation problem, motivation problem and education program problem". At the end of the study, it can be said that the basis of the problems experienced in the education of refugee students is the language problem. The language problem brings many problems. In the conversations with teachers, refugees were determined that the students could not speak Turkish, they could not understand what was spoken, and therefore they could not communicate. Communication has also brought significant problems in the educational sense. According to the results obtained, the principles for a more systematic, sustainable program design that can be solved to the problems experienced in the education of refugees students have been revealed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini