Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 10
Uzaktan Egitim Yoluyla Sunulan İlk Okuma-yazma Ogretimine Yonelik Ogretmen Gorusleri
2022
Dergi:  
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Covid-19 pandemi döneminde zorunlu uzaktan eğitim yoluyla sunulan ilk okuma-yazma öğretimine yönelik öğretmen görüşlerini incelemektir. Araştırma nitel araştırma desenlerinden temel nitel araştırma olarak tasarlanmıştır. Araştırmanın katılımcıları rassal olmayan örnekleme tekniklerinden ölçüt örnekleme ile belirlenmiştir. Katılımcılar İç Anadolu Bölgesinde bulunan bir ilin MEB’e bağlı devlet ilkokullarında görev yapan ve 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde birinci sınıfları okutan 16 sınıf öğretmeninden oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından geliştirilen 7 soru ve 12 sonda sorusundan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırma verilerinin analizinde betimsel analiz kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre katılımcıların uzaktan eğitim ile ilk okuma yazma öğretimine yönelik olumlu ve olumsuz görüşleri olduğu görülmektedir. Katılımcı öğretmenler Covid-19 pandemi dönemi zorunlu uzaktan eğitim sürecinde eğitimle ilgili Web siteleri, veli desteği ve EBA kaynaklarından destek aldıklarını ifade etmiştir. Öğretmenlerin bu süreçte yaptıkları uyarlamalar ise öğrencilerle düzenli iletişim kurma, farklı iletişim kanallarını kullanma, ek etkinlikler yapma ve oyunlaştırma şeklindedir. Katılımcı öğretmen görüşlerine göre gelecekte yaşanabilecek benzer durumlarda uzaktan eğitim ile ilk okuma yazma sürecinin daha başarılı yürütülebilmesi adına alınabilecek önlemler kaynak ve teknik destek sağlanması, zor öğrenene öğrenciler için bireyselleştirme, velilerin sisteme dahil edilmesi ve etkileşimli uygulamalara yer verilmesi şeklindedir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 272
Atıf : 3.501
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini