User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 30
 Downloands 10
Uzaktan Eğitim Yoluyla Sunulan İlk Okuma-yazma Öğretimine Yönelik Öğretmen Görüşleri
2022
Journal:  
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırmanın amacı, Covid-19 pandemi döneminde zorunlu uzaktan eğitim yoluyla sunulan ilk okuma-yazma öğretimine yönelik öğretmen görüşlerini incelemektir. Araştırma nitel araştırma desenlerinden temel nitel araştırma olarak tasarlanmıştır. Araştırmanın katılımcıları rassal olmayan örnekleme tekniklerinden ölçüt örnekleme ile belirlenmiştir. Katılımcılar İç Anadolu Bölgesinde bulunan bir ilin MEB’e bağlı devlet ilkokullarında görev yapan ve 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde birinci sınıfları okutan 16 sınıf öğretmeninden oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından geliştirilen 7 soru ve 12 sonda sorusundan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırma verilerinin analizinde betimsel analiz kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre katılımcıların uzaktan eğitim ile ilk okuma yazma öğretimine yönelik olumlu ve olumsuz görüşleri olduğu görülmektedir. Katılımcı öğretmenler Covid-19 pandemi dönemi zorunlu uzaktan eğitim sürecinde eğitimle ilgili Web siteleri, veli desteği ve EBA kaynaklarından destek aldıklarını ifade etmiştir. Öğretmenlerin bu süreçte yaptıkları uyarlamalar ise öğrencilerle düzenli iletişim kurma, farklı iletişim kanallarını kullanma, ek etkinlikler yapma ve oyunlaştırma şeklindedir. Katılımcı öğretmen görüşlerine göre gelecekte yaşanabilecek benzer durumlarda uzaktan eğitim ile ilk okuma yazma sürecinin daha başarılı yürütülebilmesi adına alınabilecek önlemler kaynak ve teknik destek sağlanması, zor öğrenene öğrenciler için bireyselleştirme, velilerin sisteme dahil edilmesi ve etkileşimli uygulamalara yer verilmesi şeklindedir.

Keywords:

Null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 272
Cite : 3.506
© 2015-2024 Sobiad Citation Index