Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 69
 İndirme 12
Soğuk Savaş Döneminde Bulgaristan’daki Roman Azınlığına Uygulanan Asimilasyon Politikaları (1945-1985)
2020
Dergi:  
Turcology Research
Yazar:  
Özet:

Bulgaristan’daki Roman azınlığı, Türklerden sonra ülkeninkalabalık nüfusuna sahiptir. Sayılarının 600 bin civarında olduğu Bulgaristan Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbürosu tarafından 1989 yılında itiraf edilmiştir. Bugün Bulgaristan’daki Romanların yarıya yakını kendilerini “Türk Çingenesi” ve Müslüman olarak tanımlamaktadır. Romanların diğer yarısını Ortodoks “Bulgar Çingeneleri” ile “Romanya Çingeneleri” oluşturmaktadır. Türk etnik kimliğine sahip olduklarını söyleyen Romanların büyük çoğunluğu Bulgaristan’daki Türklerin yoğun olarak bulundukları bölgelerde yaşamaktadır. Bulgaristan’da İkinci Dünya Savaşı sonrasında başlatılan, ülkedeki azınlıkların yok edilmesine yönelik faaliyetler Müslüman-Türk bilincine ulaşmış Romanları da kapsamıştır. Sonraki yıllarda asimilasyon politikaları hızlandırılmış, Bulgaristan siyasal iktidarının “tek milletli sosyalist bir toplum yaratma” politikası doğrultusunda Bulgaristan Komünist Partisi bir dizi kararlar almıştır. Romanlar, bu kararların uygulanması sırasında yapılan baskı ve zulümlere tepkilerini göstermişler; eylemler yaparak, mitingler düzenleyerek veüst makamlara şikâyet dilekçeleri göndererek, isimlerinin Bulgar isimleri ile değiştirilmesine karşı çıkmışlardır.

Anahtar Kelimeler:

Assimulation Policies Applied To The Roman Minority In Bulgaria During The Cold War (1945-1985)
2020
Yazar:  
Özet:

The Roman minority in Bulgaria, after the Turks, has a country-populated population. The Bulgarian Communist Party’s Central Committee, with its numbers approximately 600,000, was recognized by the Politburo in 1989. Today, half of the Romans in Bulgaria describe themselves as "Turkish Ginger" and Muslims. The other half of the novels are composed of Orthodox "Bulgar Cingenes" and "Romanian Cingenes". The vast majority of the Romans who say they have Turkish ethnic identity live in the areas where the Turkish people in Bulgaria are intense. The activities for the destruction of minorities in Bulgaria, which began after World War II, included the Romans who reached the Muslim-Turkish consciousness. In the subsequent years, assimilation policies have been accelerated, and the Bulgarian Communist Party has taken a series of decisions in accordance with the Bulgarian political power's policy of "creating a one-national socialist society". The novels showed their reactions to the pressure and persecution made during the implementation of these decisions; they acted, organized meetings and sent complaints to the top authorities, and opposed the change of their names with Bulgarian names.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Turcology Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.006
Atıf : 3.425
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini