Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 129
 İndirme 18
Birinci Dünya Savaşı’nda 7. Kolordu’da Görülen Salgın Hastalıklar
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Birinci Dünya Savaşı sırasında ordular yalnızca birbirleriyle değil, kimi zaman birbirlerinden daha öldürücü bir düşmanla, salgın hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Özellikle kötü beslenme ve olumsuz hava ve barınma koşulları, hem askerlerin hem de sivil nüfusun kolera, tifüs, dizanteri, hatta grip gibi hastalıklar neticesinde ölümlerine yol açmıştır. Birinci Dünya Savaşı’nda Yemen’de bulunan 7. Kolordu’da sıhhiye hizmetleri, bölgenin merkeze uzak olması, coğrafi koşulların elverişsizliği gibi sebeplerle iyi idare edilememişti. Bu yüzden salgın hastalıklar Yemen’de daha fazla görülmekteydi. Gerek Taiz gerekse Tehame harekât bölgesinde rastlanan çeşitli hastalıklar arasında iskorbüt, dizanteri, sıtma, çiçek, karahumma ve kolera başta gelmekteydi. Bu hastalıklara engel olmak için çeşitli önlemler alınmakta ve bu önlemler doktorlar tarafından tutulan defterlere kaydedilerek kolordu baştabipliğine rapor verilmekteydi. Ancak alınan raporlarda vefatların artmış olduğunun tespit edilmesi, salgın hastalıklar için alınan tedbirlerin yetersiz kaldığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

7 In The First World War. Infectious Diseases In Colorado
2020
Yazar:  
Özet:

During the First World War, the armies were forced to fight epidemic diseases, not only with each other, but sometimes with a more lethal enemy than each other. In particular, poor nutrition and negative weather and housing conditions have led to the deaths of both soldiers and civilians as a result of diseases such as cholera, typhus, dysantery, and even flu. Seven in Yemen during World War I. In Colorado, health services were not well managed for reasons such as the area was far from the center, the disadvantage of the geographical conditions. This is why epidemic diseases were more common in Yemen. If necessary, the various diseases found in the Tehame movement area included iscorbite, dizanterium, stumbling, flowers, karahumma and cholera. A variety of measures were taken to prevent these diseases, and these measures were recorded in the records kept by doctors and to the colon disease. However, the detection of increased deaths in the received reports shows that the measures taken for epidemic diseases remain insufficient.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.500
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini