Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 9
Sistem Yaklaşımı Açısından Türkiye’de Fuarcılığın Gelişimine Yönelik Bir Model Önerisi
2019
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaşadığımız yüzyılda üretim, ulaşım ve haberleşme teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler, bir yandan mal ve hizmet üretimini artırırken, diğer yandan etkin tanıtım ve pazarlama araçlarına yönelimi hızlandırmıştır. Teknolojik gelişmeler, beş duyuya hitap eden bir tanıtım aracı olan fuarların düzenlendiği mekânları değiştirmiş, “uluslararası fuar şehirleri”ni ortaya çıkarmış, fuarların, katılımcı ve ziyaretçi coğrafyalarını genişleterek devletlerin, sektörler aracılığıyla ticaret politikalarını ve üretim güçlerini sergiledikleri, bilginin yönetildiği organizasyonlara dönüşmesine yol açmıştır. Kalkınmada Orta Sanayi ve Orta Gelir düzeyini aşmaya çalışan ülkemizin fuarcılık açısından avantajlarına rağmen fuarcılığın çok yönlü fonksiyonlarından uzun zamandır yararlanamadığı görülmektedir. Türkiye’nin üretim, havayolu ulaşımı ve organizasyon imkânlarını, bir metod ve sistem içinde yurt içinde düzenlenen “Uluslararası Fuarlarda” toplamak suretiyle, sürdürülebilir şekilde ihracatı artırmak, turizm gelirlerini yükseltmek, yerinde ülke tanıtımı sağlamak imkanlarına sahip olduğu çalışmada değerlendirilmiştir. Çalışmada, saha incelemeleri ve akademik görüşlerle ulaşılan bulgu ve bilgiler sistem yaklaşımı bakış açısıyla Türkiye’de fuarcılığın nasıl geliştirilebileceği değerlendirilmiştir. “Türkiye Uluslararası Fuarcılık Yönetim Sistemi” Modeli kapsamında Türkiye’nin fuarcılık sistemi aktörleri ve bu aktörlerin yüklenmesi gereken roller ortaya konulmaya çalışılmıştır. Sonuç olarak, Türkiye’de fuarcılık sektörünün gelişimi için; uluslararası direkt uçuşların kısmen Anadolu’ya da gerçekleştirilmesi, ihracatta öncelikli 50 sektörde yurtiçinde düzenlenecek uluslararası fuarların tespit edilmesi ve Fuarcılık Koordinasyon, İstatistik ve Denetim Kurulu kurulması gibi uygulamalarla orta vadede ülkemizin önemli bir “fuarlar ülkesi” olabileceği iddia edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Proposal For The Development Of Fuarcility In Turkey From The System Approach
2019
Yazar:  
Özet:

In the century we live, the developments in production, transport and communication technologies have, on the one hand, increased the production of goods and services, and on the other hand, accelerated the direction to effective advertising and marketing tools. The technological developments have changed the places where the exhibitions are organized, a five-sensitive advertising tool, revealed the "international exhibition cities", expanded the exhibitions, the participants and the visitors' geography, and led to the transformation of the states, through the sectors, into organizations where the trade policies and production forces are displayed, where the knowledge is managed. Despite the advantages of our country in terms of exchanges, which is trying to exceed the middle industry and the middle income level in development, it seems that it has long failed to benefit from its diverse functions. Turkey’s production, air transport and organizational possibilities, by gathering the “International Exhibitions” held in the country in a method and system, sustainably increased exports, increased tourism revenues, and the possibilities of promoting the country in the country. In the study, the findings and information achieved by field studies and academic views have been evaluated from the point of view of the system approach to how the exhibition can be developed in Turkey. In the framework of the "Turkey International Exhibition Management System" model, Turkey's exhibition system actors and the roles that these actors should be charged have been attempted to figure out. As a result, for the development of the exhibition sector in Turkey; the implementation of international direct flights to Anatolia, the identification of international exhibitions to be held domestically in 50 sectors priority in export and the establishment of exhibition coordination, statistics and supervisory board in the medium term our country may be an important "exhibition country".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 14.480
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini