Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 46
 İndirme 7
Lise ve İlkokul Öğretmenlerinin Duygusal Emek Gösterim Düzeyleri
2021
Dergi:  
Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

İlkokul ve lisede görev yapan öğretmenlerin duygusal emek gösterim düzeyleri arasında fark olup olmadığı, bu çalışmanın asıl amacıdır. Tarama modelinde gerçekleştirilen aştırmada, katılımcılar Çanakkale ilinin Gelibolu ilçesinde bulunan ilkokul ve liselerde görev yapan (Mevcut 105) 102 (yüz iki) sınıf, (Mevcut 143) 135 (yüz otuzbeş) lise olmak üzere toplam 237 (iki yüz otuz yedi) öğretmenden oluşmaktadır. Veriler, Diefendorff (2005) tarafından geliştirilen ve Basım ile Begenirbaş (2012) tarafından Türkiye’ye uyarlanan Duygusal Emek Ölçeği ile toplanmıştır. Verilerin analizinde betimsel istatistikler ve MANOVA (f testi-General Linear Model, Univarte) analizi kullanılmıştır. Veriler, faktör analizine tabi tutulduğunda “yüzeysel rol yapma” boyutunun alpha değerinin .873, “derin rol yapma” boyutunun alpha değerinin .890, “doğal duygular” boyutunun alpha değerinin .724 olduğu ve genel olarak alpha değerinin .819 olduğun bulunmuştur. Öğretmenlerin azdan çoğa doğru, yüzeysel rol yapma, derin rol yapma ve doğal duygular şeklinde duygusal emek gösteriminde bulundukları görülmüştür. Yüzeysel rol yapma ile derin rol yapma boyutunda ilkokul öğretmenlerinin lise öğretmenlerine göre daha düşük, doğal duygular boyutunda ise ilkokul öğretmenlerinin lise öğretmenlerinde göre daha fazla duygusal emek gösteriminde bulundukları; cinsiyet açısından ise derin rol yapma boyutunda erkeklerin kadın öğretmenlerden daha fazla duygusal emek gösteriminde bulunduğu bulgusuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

High School and Primary School Teachers' Emotional Work Showing Levels
2021
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is whether teachers in primary school and high school have a difference between the levels of emotional work demonstration. In the exhaust carried out in the scan model, the participants consist of a total of 237 (two hundred and thirty-seven) teachers who work in the primary schools and high schools located in the Gelibolu district of Çanakkale (current 105) 102 (hundred and two) classes, (current 143) 135 (hundred and thirty-five) high schools. The data was collected with the Emotional Work Scale developed by Diefendorff (2005) and adapted to Turkey by Press and Begenirbaş (2012). The analysis of the data is based on visual statistics and MANOVA (General Linear Model, Univarte) analysis. When the data is subject to factor analysis, the alpha value of the size of the "surface role" is submitted. 873, the alpha value of the "deep role" size is .890, the alpha value of the "natural emotions" size is .724 and the alpha value in general is .819. It has been seen that teachers are presented in the form of emotional work in the form of superficial roles, deep roles and natural emotions. In the scale of performing superficial roles and deep roles, primary school teachers are lower than high school teachers; in the scale of natural emotions, primary school teachers are more emotional work than high school teachers; in the scale of performing deep roles, men are more emotional work than women teachers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.364
Atıf : 3.444
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini