Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 29
 İndirme 6
Okul Oncesi̇ Ogretmenleri̇ni̇n Yasam Boyu Ogrenme Yeterli̇kleri̇ne Yoneli̇k Algilari
2016
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerle birlikte günümüzde, eğitim kurumları aracılığıyla kazanılan bilgi ve beceriler, ortalama bir insana yaşamı boyunca yetmemekte, çağın gerektirdiği yeterlikte bireyler yetiştirilmesi için eğitimin yeniden yapılandırılması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Yaşam boyu öğrenmenin önemi bu noktada ortaya çıkmakla beraber erken süreçte faaliyetlerine başlanması gerektiği bilinmektedir. Bu gereklilikten yola çıkılarak çalışmada; okul öncesi öğretmenlerinin yaşam boyu öğrenme yeterliklerine yönelik algılarının incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın örneklemini Ankara ilinde görev yapan okul öncesi öğretmenleri oluşturmaktadır (N:122). Şahin, Akbaşlı ve Yanpar Yelken (2010) tarafından geliştirilen “Yaşam Boyu Öğrenme İçin Anahtar Yeterlikler Ölçeği” kullanılarak elde edilen veriler SPSS 22 paket programında istatistiksel olarak incelenmiş ve T-testi ve ANOVA sonuçlarına göre, okul öncesi öğretmenlerinin yaşam boyu öğrenme yeterliklerine yönelik algıları medeni durum, yaş ve yerleşim yeri değişkenlerinin istatistiksel olarak anlamlı farklılık gösterdiği görülmüştür. Çalışmada, okul öncesi öğretmenlerinin kendilerini en yeterli hissettiği alanın kültürel farkındalık ve ifade yeterliği ile anadilde iletişim olduğu, en yetersiz hissettikleri alanların girişimcilik ile yabancı dilde iletişime ilişkin yeterlikler olduğu belirlenmiştir. Ayrıca okul öncesi öğretmenlerinin yaş ve medeni durum değişkenleri açısından anlamlı farklılıklar bulunduğu görülmüş, bu farklılıklara yönelik bir takım incelemeler ve öneriler ortaya konmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Perceptions Of Pre-school Teachers To Lifelong Learning Qualifications
2016
Yazar:  
Özet:

Along with the developments in information and communication technologies, knowledge and skills gained through education institutions are not enough for an average human life, and it is necessary to restructure the education in order to educate the adequately needed individuals in the age. It is known that lifelong learning should be promoted at an early stage along with the emergence of this point. From this necessity, It is aimed to examine the perceptions of preschool teachers towards their lifelong learning competencies. The sample of the study is preschool teachers working in Ankara (N: 122). The data obtained using "Key Proficiency Scale for Lifelong Learning" developed by Şahin, Akbaşlı and Yanpar Yelken (2010) were statistically analyzed in the SPSS 22 package program and according to the results of T-test and ANOVA, perceptions of preschool teachers about life- Statistically significant differences were observed in the age, location, and settlement variables. In the study, it was determined that the area in which the preschool teachers felt most adequate was communication with the mother with cultural awareness and expression adequacy, and the areas where they felt the most inadequate were the competencies related to entrepreneurship and foreign language communication. There were also significant differences in terms of age and marital status variables of pre-school teachers. A number of studies and suggestions for these differences were made. 

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.634
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi