Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 78
 İndirme 19
Destinasyon Yönetiminde Toplum Temelli Turizm: Burdur ve Isparta Yöresinde Bir Araştırma
2019
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Alternatif turizm modellerinden biri olan toplum temelli turizm, toplum üzerine odaklanan, yerel halkın turizm faaliyetlerinden daha fazla fayda sağlamasını amaçlayan ve yerel toplumların kontrolü elinde bulundurmasını destekleyen stratejilerden biridir. Toplum temelli turizm modelinde, bölgedeki turizm plan ve yönetimine yerel halkın katılımı, aşağıdan yukarı planlama, yerel girişimciliğin desteklenmesi ve bölgedeki turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir bir yaklaşımla değerlendirilmesi son derece önemlidir. Son yıllarda Burdur ve Isparta yöresine olan turizm talebindeki artışlar ile birlikte seyahat acentaları bu yöreyi ortak bir destinasyon olarak değerlendirmekte ve tur programları hazırlamaktadır. Bu sebeple çalışmada Burdur ve Isparta yöresinde öne çıkan turizm faaliyetleri ile birlikte bu bölgedeki turizm gelişiminin yönetim ve planlama çalışmalarını tespit etmek için turizm ile ilgili görevlerde ve çalışmalarda bulunan 16 katılımcı ile görüşmeler yapılmıştır. Görüşme sonuçları nitel araştırma yöntemlerinden betimsel analiz ve içerik analizi yapılarak veriler MAXQDA 2018 programı ile analiz edilmiştir. Çalışma sonuçlarına göre destinasyon yönetimi ile toplum temelli turizm temaları arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Özellikle, yörede turizm faaliyetlerinin gelişmesi ile istihdam ve yerel yatırımların artacağı tespit edilmişti. Böylelikle, bölgenin ekonomik olarak güçlenmesi sağlanacaktır. Ayrıca, bölgede turizm sektöründe yapılacak yatırımlarda yerel girişimciliğe öncelik verilmesi ve yerel girişimciliğin desteklenmesi sonuçlarına da ulaşılmıştır. Bölgedeki turizm faaliyetlerinin doğal çevreye olan olumsuz etkilerinin önlemesi için planlama ve yönetim çalışmaları ile sürdürülebilir bir destinasyon yönetiminin önemi vurgulanmıştır. * Bu çalışma Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Destinasyon Yönetiminde Toplum Temelli Turizm Algısı: Burdur ve Isparta Yöresinde Bir Çalışma” adlı tez çalışmasından türetilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Social-based Tourism In Destination Management: A Research In Burdur and Isparta
2019
Yazar:  
Özet:

Social-based tourism, one of the alternative tourism models, is one of the strategies focused on the community, aimed at bringing more benefits to the local people from tourism activities and supporting the control of local communities. In the social-based tourism model, the involvement of the local people in the tourism plan and management in the region, the downward planning, the support of local entrepreneurship and the assessment of tourism activities in the region with a sustainable approach is extremely important. With the increase in tourism demand for Burdur and Isparta in recent years, travel agencies are evaluating this place as a common destination and preparing tour programmes. For this reason, the study, along with the prominent tourism activities in the Burdur and Isparta region, has been discussed with 16 participants in tourism-related tasks and studies to identify the management and planning work of tourism development in this region. The results of the interview have been analyzed through visual analysis and content analysis from the qualitative research methods with the MAXQDA 2018 program. According to the results of the study, the relationship between destination management and community-based tourism topics has been studied. In particular, the development of tourism activities in the area was found to increase employment and local investments. This will ensure the economic strengthening of the region. In addition, the results of investments in the tourism sector in the region have also been achieved to give priority to local entrepreneurship and to support local entrepreneurship. The importance of sustainable destination management with planning and management work to prevent the negative effects of tourism activities in the region on the natural environment has been emphasized. * This study is derived from the thesis "Society-based Tourism Perception in Destination Management: A Study in Burdur and Isparta" at the Selçuk University Institute of Social Sciences.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.240
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi