Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 93
 İndirme 21
Probleme Dayalı Öğrenme Yöntemi ile Desteklenen 5e Öğretim Modelinin Başarı ve Tutuma Etkisi
2020
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı; ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin, fen bilimleri dersinde “maddenin tanecikli yapısı ve karışımlar” konusunda, derinleştirme aşaması, probleme dayalı öğrenme yöntemi ile geliştirilmiş 5E öğretim modelinin, öğrencilerin akademik başarı ve tutumlarına yönelik etkilerini belirlemektir. Araştırma, 2016-2017 eğitim öğretim yılı Giresun ili, Doğankent ilçesindeki 7. sınıfta öğrenim gören 40 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Çalışma yarı deneysel yöntem ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın uygulama süresi hem deney hem de kontrol gruplarında 3 hafta, 10 ders saati ile sınırlıdır. Veri toplama aracı olarak, deney ve kontrol gruplarına Şahin (2016) tarafından geliştirilen KR-20 güvenirlik katsayısı .794 olarak hesaplanmış 15 soruluk akademik başarı testi ve Fen’e Karşı Tutum Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde; deney ve kontrol grubuna ön-son test olarak uygulanan başarı testi, bağımsız gruplar t testti ile analiz edilmiş ayrıca her sorunun deney ve kontrol grubunda ön test ve son test ortalama değerleri incelenmiştir. Fen’e Karşı Tutum Ölçeği’nin analizi ise ön test ve son test puanlarına ilişkin bağımsız gruplar t testi ile analiz edilmiştir. Araştırmanın sonucunda, başarı testi ve tutum ölçekleri son test sonuçlarına göre deney grubu lehine anlamlı fark tespit edilmiştir. Bu sonuç, probleme dayalı öğrenme yöntemi ile geliştirilerek uygulanan 5E öğretim modelinin, öğrenen akademik başarısında daha etkili olduğu ve tutumlarını da olumlu yönde etkilediğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of 5e Teaching Model Supported By Problem Based Learning On The Achievement and Attitude
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose of this study is to identify effects of 5E teaching model developed with deepening stage, problem-base learning method on academic achievement and attitudes of students with regards to the subject of "granular structure of the matter and mixtures" at the life sciences class of secondary school 7th grade students. The research was conducted, in 2016-2017 academic year, with 40 7th grade students in the province of Giresun, district of Dogankent. The study was conducted with semi experimental method. The implementation period of the research was limited to 3 weeks, 10 classes for both experiment and control group. As the data collection tool, an academic achievement test composed of 15 questions with KR-20 reliability coefficient calculated as .794, as developed by Şahin (2016) and the Scale of Attitude towards Science were used for the experiment and control groups. For the purpose of analyzing the data, the achievement test applied to experiment groups as pretest-posttest was analyzed with independent groups t test, and, further, pretest and posttest average values of each question in the experiment and control group were examined. The analysis of the Scale of Attitude Towards Science was carried out with independent groups t test relating to pretest and posttest points. Upon conclusion of the research, a significant difference was detected in favor of the experiment group according to posttest results of achievement test and attitude scales. This conclusion indicates that 5E teaching model developed and implemented with problem-based learning method is more effective in the academic achievement of the learner and had a positive impact upon their attitudes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.547
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini