Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 11
Yeni Tespit Tip 2 Diyabetik Hastalarda Metabolik Sendrom Sıklığı ve Bileşenlerinin Değerlendirilmesi
2012
Dergi:  
Ankara Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmayı yeni tespit edilen veya hiç tedavi almamış tip 2 diyabetik hastalarda metabolik sendrom ve bileşenlerinin sıklığını ve ilişkisini belirleyebilmek amacıyla planladık. Metod: Çalışmaya alınan 220 diyabetik hastanın kilo, boy, bel çevresi, vücut kitle indeksi, açlık kan şekeri, tansiyon, HbA1c, total kolesterol, trigliserid, LDL, HDL verilerine ek olarak birinci derece akrabalarında, metabolik sendrom bileşenleri sorgulandı. Sonuç: Yeni tespit edilen tip 2 diyabetik hastalarla yaptığımız çalışmamızda, Metabolik Sendrom(MS) sıklığını Ulusal Kolesterol Eğitim Programı(NCEP)’na göre %70,5, Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF)’na göre %80 olarak tespitedildi. Cinsiyete göre kadın ve erkekte MS olma oranları sırayla %84,8 ve %75,6 idi. Hastaların birinci derece akrabaları olan ebeveyn, kardeş ve çocukların tümünde MS bileşeni olarak obezite birinci sırada yer aldı. Tartışma: İnsülin direnciniiyi yansıtan kriterin yine bel çevresi olduğu görüldü. NCEP’in kriterlerine göre MS olan ile olmayan hastaların AKŞ değerlerinde anlamlı bir farklılık saptanmamasının sebebi olarak NCEP’nin uzun dönemde riski azaltmak için AKŞ’nin eşik değerini düşük tuttuğu düşünüldü. Diyabetli hastaların anne, baba, kardeş ve çocuklarında obezitenin birinci sırada ve sıklıkla yer alması, obezitenin diyabet ve insülin direnci ile ortak genlerden aktarılabilecek bir hastalık olabileceği şüphesini uyandırdı.

Anahtar Kelimeler:

New Detection 2 Diabetic Patients Metabolic Syndrome Frequency and Components Assessment
2012
Yazar:  
Özet:

Purpose: The study was planned to determine the frequency and relationship of metabolic syndrome and components in newly identified or never treated type 2 diabetes patients. Method: In addition to the weight, height, back circle, body mass index, hunger blood sugar, blood pressure, HbA1c, total cholesterol, triglycerides, LDL, HDL data, the first-degree relatives, metabolic syndrome components were questioned. Result: In our study with newly identified type 2 diabetes patients, the rate of metabolic syndrome (MS) was determined at 70,5 per cent according to the National Cholesterol Training Program (NCEP) and 80 per cent according to the International Diabetes Federation (IDF). According to gender, the rates of MS in women and men were 84.8% and 75.6% respectively. Obesity was ranked first as the component of MS in all parents, brothers and children, who were the first-degree relatives of patients. Debate: The criterion that reflects insulin resistance was again seen as the back circle. According to the NCEP criteria, due to the fact that patients with MS and non-MS do not have a significant difference in the NAC values, the NCEP is believed to keep the NAC marginal value low in order to reduce the risk in the long term. The first and frequent place of obesity in mothers, fathers, brothers and children of diabetic patients has raised the suspicion that obesity may be a disease that can be transmitted from common genes with diabetes and insulin resistance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ankara Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 662
Atıf : 1.568
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini