Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 68
 İndirme 9
Yeni Ahit’te ve Kur’an’da İsa’nın Doğumuna Mukayeseli Bir Yaklaşım
2021
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bütün semâvî dinlerde bulunan iman esaslarının en önemlilerinden birisi, peygamberlere imandır. Kutsal kitapların hepsinde de geçmiş peygamberlerden ve yaşadıkları tecrübelerden bahsedilmektedir. Kur’an’a göre bu peygamberlerden birisi de İsa (as)’dır. Tevrat’ta ismi geçmeyen İsa (as), Yahudiler tarafından peygamber olarak kabul edilmemektedir. İncillerde ise İsa (as)’nın, Tanrı’nın oğlu olduğu bildirilmekte, Kur’an’a göre ise Allah (cc)’ın bir peygamberi olduğu belirtilmektedir. Üç dinin aslı bir olduğu halde karşımıza üç dinin anlayışına göre üç farklı tanım çıkmaktadır. Bunlar: a) İsa, peygamber değildir. b) İsa, Tanrı’nın Oğlu Tanrı’dır. c) İsa, Allah (cc)’ın kulu ve peygamberidir. Bu farklı tanımların en önemli sebebi ise üç semâvî dinin (Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam) kutsal kitaplarında verilen bilgilerdir. Buna göre Yeni Ahit’te İsa’nın doğumu ile ilgili verilen bilgiler, onun Tanrı’nın oğlu olduğu inancının temelini oluşturmaktadır. Çünkü bu araştırmaya konu olan İsa (as), sıradan bir şahsiyet değildir. Nitekim çalışmanın özü olan Hz. İsa milyonlarca Hıristiyan’ın gözünde sıradan bir insan/beşer değil, “beşer-üstü” bir mükemmellik, tanrısal bir varlık hatta “Tanrı’nın Oğlu’dur”. Hiç kuşkusuz bu konu, iki din (Hıristiyanlık ve İslam) arasındaki temel bir ayrımın altını çizmektedir. Biz bu çalışmamızda bu durumun açıklığa kavuşması için Yeni Ahit’te İsa’nın doğumu ile ilgili verilen bilgilerin Kur’an’da verilen bilgilerle ne kadar uyuşup uyuşmadığını mukayeseli bir şekilde ele alarak ortaya koymaya çalıştık.

Anahtar Kelimeler:

A Comparative Approach To The Birth Of Jesus In The New Testament and In The Quran
2021
Yazar:  
Özet:

One of the most important principles of faith in all the religions is the faith to the Prophets. In all the Holy Books, we are talking about the past prophets and the experiences they have experienced. According to the Qur’an, one of these prophets is Jesus (as). Jesus, who is not named in the Tevrat, is not accepted by the Jews as a Prophet. In the Gospels it is said that Jesus is the Son of God, and according to the Qur’an, God is a Prophet. Three religions are a true one, but three different definitions arise from the understanding of the three religions. Jesus is not a Prophet. b) Jesus is the Son of God. Jesus is the servant of God and the Prophet. The most important reason for these different definitions is the knowledge given in the holy books of the three seman religions (Jewish, Christian and Islam). Accordingly, the information given in the New Testament about the birth of Jesus constitutes the foundation of his belief that he is the Son of God. Because Jesus, the subject of this study, is not a ordinary person. This is the work of Hz. In the eyes of millions of Christians, Jesus is not a ordinary man/five, but a “five-supreme” perfection, a divine being, and even “the Son of God.” This is the basis for a fundamental distinction between the two religions (Christianity and Islam). In this study, we tried to reveal in a comparative way how much the information given in the New Testament about the birth of Jesus is consistent with the information given in the Qur’an.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 214
Atıf : 174
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini