Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 74
 İndirme 10
Finansal Kuznets Eğrisi Yaklaşımı Çerçevesinde Finansallaşma ve Gelir Eşitsizliği İlişkisi: E7 Ülkeleri Üzerine Ekonometrik Bir Tahmin
2020
Dergi:  
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kuznets (1955) tarafından ortaya atılan Kuznets yaklaşımı, bir ekonomide ekonomik büyümenin ilk safhalarının gerçekleştiği dönemde gelir eşitsizliğinin arttığını fakat artmaya devam eden ekonomik büyümenin zaman içerisinde bu eşitsizliği azaltacağını (ters-U ilişkisi) savunmaktadır. Söz konusu ilişkinin finansal gelişme ile gelir eşitsizliği arasında da bulunduğunu savunan Greenwood ve Jovanovic (1990), Finansal Kuznets Eğrisi yaklaşımını ortaya atmıştır. Bu çalışmada, Finansal Kuznets Eğrisi yaklaşımı çerçevesinde finansal gelişme endeksi ile Gini katsayısı arasındaki ilişki ele alınmaktadır. Kontrol değişkeni olarak kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) değişkeninin kullanıldığı çalışmada dinamik panel veri analizi yönteminden faydalanılmaktadır. Yüksek nüfusu, teknolojide artan yatırımları ve dünya ticaret hacminde giderek artan payı ile yükselen piyasa ekonomileri arasında ön plâna çıkan E7 ülkeleri, finansal sistemde de ağırlığını giderek artırmaktadır. Dolayısıyla, E7 ülkelerinde artan finansal gelişme ile gelir eşitsizliği ilişkisi politika yapıcılar için önemli hale gelmektedir. Bu çalışmada E7 ülkelerinin 1988-2016 dönemi yıllık verileri aracığıyla Finansal Kuznets yaklaşımı çerçevesinde finansal gelişme endeksi ile gelir eşitsizliği ilişkisi incelenmiştir. Çoklu yapısal kırılmalara izin veren, yatay kesit bağımlılığını ve heterojeniteyi dikkate alan Westerlund (2006) panel eşbütünleşme testi sonuçları, finansal gelişme endeksi, finansal gelişme endeksinin karesi, kişi başına düşen GSYH ile Gini katsayısı arasında uzun dönemli ilişkinin varlığını göstermektedir. Eşbütünleşme katsayısını tahmin etmek için, Eberhardt ve Bond (2009) tarafından geliştirilen Augmented Mean Group Estimator (AMG) yöntemi tercih edilmiştir. AMG yöntemi bulguları, panel geneli için katsayıların istatistiki olarak anlamsız olduğunu ancak ülkelere ait bireysel sonuçların istatistiki olarak anlamlı olduğunu göstermektedir. Elde edilen katsayılar, söz konusu ülkelerde ters-U ilişkisinin geçerli olmadığını ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Of Financial and Income Equality In The Framework: A Economic Assessment Of The E7 Countries
2020
Yazar:  
Özet:

The Kuznets approach, which was introduced by Kuznets (1955) claims that in a economy the earliest stages of economic growth occurred, income inequality increased, but that continuing economic growth would reduce this inequality over time. Greenwood and Jovanovic (1990), who claim that the relationship is also between financial development and income inequality, revealed the Financial Kuznets Curve approach. In this study, the Financial Kuznets Curve approach addresses the relationship between the financial development index and the Gini ratio. The study used the non-clean domestic revenue (GDP) variable per person as a control variable is used by the dynamic panel data analysis method. With its high population, increasing investment in technology and increasing share in global trade, the E7 countries, which are the leading market economies, are increasing their weight in the financial system. Therefore, with the increasing financial development in the E7 countries, the income inequality relationship is becoming important for policy makers. This study examined the income inequality with the financial development index in the framework of the Financial Kuznets approach through the annual data of the E7 countries for the period 1988-2016. The Westerlund (2006) panel integration test results, taking into account the dependency and heterogenity of the horizontal cut, which allows multiple structural breakdowns, indicates the existence of a long-term relationship between the financial development index, the quarter of the financial development index, GDP per person and the Gini ratio. To predict the integration rate, the method Augmented Mean Group Estimator (AMG) developed by Eberhardt and Bond (2009) was preferred. The findings of the AMG method indicate that the ratings for the panel overall are statistically meaningless but the individual results of the countries are statistically meaningful. The resulting figures show that the opposite-U relationship is not valid in the countries concerned.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 1.664
2023 Impact/Etki : 0.261
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi