Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Bir Kuşak Bir Yol Projesinin İktisadi Kapasitesi ve Çin Tarafından Uygulanan Borç Diplomasisi
2020
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

2049 yılında bitmesi planlanan ve toplamda 100 trilyon dolar harcanacağı öngörülen dünyanın ekonomik anlamda en pahalı projesi olan Bir Kuşak Bir Yol OBOR projesi ile Çin, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarını deniz ve kara yoluyla birbirine bağlamak istemektedir. Bu amaç doğrultusunda Çin, Asya Altyapı ve Yatırım Bankası, İpek Yolu Fonu, Çin Kalkınma Bankası, Yeni Kalkınma Bankası gibi birçok ulusal ve uluslararası kurumları kullanarak büyük miktarlarda hibe ve kredi vermektedir. Borç diplomasisi ise tam da bu noktada başlamaktadır. Çünkü gelen yüksek miktardaki kredilerin nasıl harcanacağına yönelik katı bir müdahale olmaması durumu Çin’den kredi alan devletleri borç batağına sürüklemekte ve bu durumun Çin’e siyasi bir müdahale imkanı vermektedir. Başka bir ifadeyle, ekonomik saiklerle başlayan ikili ilişkiler borç diplomasisi ile siyasi bir baskı aracına dönüşmektedir. Çin devleti bu strateji ile kendine bağımlı devletlerin sayısını arttırarak küresel tahakkümünü konsolide etmektedir. Bu çalışma önemli bir hipotez ortaya atmaktadır. OBOR projesi ile projeye dâhil olan ülkeler için fırsatlar ve avantajlar oluşacağı gibi Çin’e her geçen gün artan finansman bağımlılığı da yaşanacak ve bu durum Çin’e siyasi müdahale imkânı verecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Economic Capacity Of One Belt One Road Project and The Implementation Of Dept Diplomacy By China
2020
Yazar:  
Özet:

With the One Belt One Road OBOR project, the most expensive project in the world planned to be completed in 2049 and is expected to spend 100 trillion dollars in total, China would like to connect Asia, Europe and Africa continents by sea and land. Thus, China provides large amounts of grants and loans using many national and international institutions such as the Asian Infrastructure and Investment Bank, the Silk Road Fund, the China Development Bank and the New Development Bank. Debt diplomacy starts at this point. The lack of rigorous intervention by the Chinese government on how to spend high amounts of loans pushes the borrowing states to borrow more from China who earns a political intervention over debtor countries. In other words, bilateral relations, which started with economic motives, turn into political pressure through debt diplomacy. With this strategy, the Chinese state consolidates her global domination by increasing the number of dependent states to China. This study makes an important claim. OBOR project will both provide opportunities and advantages for the countries involved in the project and it will create an opportunity for political intervention for China.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 809
Atıf : 2.435
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi