Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 4
Universite Ogrencilerinin Sosyal Adalet Kavramina İliskin Algilari: Bir Metafor Calismasi / Perceptions Of University Students On The Concept Of Social Justice: A Metaphor Study
2022
Dergi:  
e-Uluslararası Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın gerekçelerinden biri, üniversite öğrencilerinin Covid-19 pandemisi nedeniyle zorunlu olarak yürütülen uzaktan eğitim sürecinde bazı adaletsizliklerin yaşandığına inanmalarıdır. Çalışmanın diğer bir gerekçesi ise sosyal adalet kavramının genelde toplumumuz, özelde ise üniversite öğrencileri tarafından yeterince anlaşılmadığı düşüncesidir. Bu nedenle araştırmada, üniversite öğrencilerinin sosyal adalete ilişkin algıları metaforlar aracılığıyla tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden olgubilim deseni kullanılmıştır. Çalışma grubunu belirlemek için kolay ulaşılabilir durum örneklemesi kullanılmıştır. Çalışmanın katılımcıları 2020-2021 eğitim öğretim yılında Bingöl Üniversitesinde önlisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören 371 üniversite öğrencisidir. Araştırmada öğrencilerden "Sosyal adalet ……….. gibidir. Çünkü ………” ifadesini tamamlamaları istenmiştir. Metafor cümlesi öğrencilere e-posta ile gönderilmiştir ve veriler aynı yolla toplanmıştır. Verilerin analizinde içerik analizi tekniği kullanılmıştır. İçerik analizi sonunda en çok üretilen metaforların frekans bakımından sırasıyla terazi, eşitlik, yok, su, güneş, ağaç, kılıç ve ev şeklinde olduğu görülmüştür. Öğrencilerin ürettikleri metaforlar, metaforların açıklamaları doğrultusunda araştırmacılar tarafından kategorize edilmiştir. Bu kategoriler, eşitlik (denklik) sağlayan araç olması, olmayan adalet, temel ihtiyaç olması, hakkı sağlayan araç olması, toplumdaki düzenin kaynağı olması, iyiliği ve doğruluğu temsil etmesi, güce bağımlı olması, güven verici olması, özgürlüğü sağlıyor olması, koruyucu olması, ilgi isteyen bir kavram olması, aydınlatıcı ve değerli olması şeklindedir. Araştırmanın bulgularında, sosyal adaletin olmadığını ifade eden metaforların diğer kategorilerde yer alan metaforlardan oldukça farklı olduğu görülmüştür. Bu kategoride öğrenciler, olmayan adalet, hayalet, sözde, fantezi, ütopya ve yalan gibi metaforlar kullanmışlardır. Araştırmanın bulguları alanyazındaki benzer çalışmaların bulgularıyla karşılaştırılmış ve bu doğrultuda çeşitli öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Yazar:  
Perceptions Of University Students On The Concept Of Social Justice: A Metaphor Study / Universite Ogrencilerinin Sosyal Adalet Kavramina İliskin Algilari: Bir Metafor Calismasi
2022
Yazar:  
Özet:

One of the reasons for this study is that university students believe that there are some injustices in the compulsory distance education process due to the Covid-19 pandemic. Another reason for the study is the belief that the concept of social justice is not sufficiently understood by our society in general and by university students in particular. For this reason, in this study, the general perceptions of university students on social justice were tried to be determined through metaphors. Phenomenological design, one of the qualitative research methods, was used in the research. Easily accessible case sampling was used to determine the study group. The participants of the study are 371 university students studying at the graduate and undergraduate level at Bingöl University in the 2020-2021 academic year. In the research, the metaphor sentence "Social justice is like/similar to ……….. Because……." was sent to the students by e-mail online. The content analysis technique was used in the analysis of the data. The metaphors produced by the students were categorized by the researchers. These categories are being a tool that provides equality (equivalence), lack of justice, basic need, being a tool that provides the right, being a source of order in society, representing goodness and righteousness, being dependent on power, being safe, providing freedom, being protective, it is a concept that requires attention, being enlightening, being valuable. The category, which includes metaphors describing the lack of social justice, differs from other categories in this respect. In this category, students used metaphors such as no justice, ghost, so-called, fantasy, utopia and lie. The findings of the study were compared with the findings of similar studies in the literature and various suggestions were presented in this direction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








e-Uluslararası Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 432
Atıf : 981
2023 Impact/Etki : 0.347
e-Uluslararası Eğitim Araştırmaları Dergisi