Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 14
İthalatın Enflasyon Üzerindeki Etkisi: Türkiye Ekonomisi İçin Bir Ardl Analizi
2019
Dergi:  
Akdeniz İİBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Diğer makro ve mikroekonomik konularla karmaşık ve önemli ilişkilere sahip olduğundan, yüksek enflasyon düzeyinin sebeplerinin belirlenmesi ekonomi politikasının ana hedefleri arasında neredeyse ilk sırada yer almaktadır. Son dönemde Gordon (1997) tarafından geliştirilmiş olan Üçgen Modeline göre enflasyon atalet, talep ve arz adı verilen üç dinamikten kaynaklanmaktadır. Diğer taraftan Paracılar ve Yapısalcılar enflasyonun nedeninin sırasıyla aşırı para arzı ve maliyet arttırıcı faktörler olduğunu ileri sürmektedir. Bu kapsamda çalışmanın amacı, uygun bir eşbütünleşme analizi kullanarak, Türkiye ekonomisinde 1961-2017 döneminde ithalat hacminin yurtiçi enflasyon oranı üzerindeki etkisini incelemektir. Bulgular, Türkiye'de enflasyonun temelde parasal gelişmelerden kaynaklandığını ve aynı zamanda ithalat tarafından da yönlendirildiğini göstermektedir. Bu nedenle, politika yapıcıların Türkiye’de genel fiyat düzeyi istikrarsızlıkları ile ilgilenirken bu ikili yapıyı dikkate almaları yararlı olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Import On Inflation: An Ardl Analysis For The Turkish Economy
2019
Yazar:  
Özet:

Since it has complicated and prominent interrelations with another macro and microeconomic issues, determination of the causes of high level of inflation ranks almost first among the major goals of economic policy. According to the Triangle Model that was recently developed by Gordon (1997), inflation stems from three dynamics called inertia, demand and supply. On the other hand, the Monetarists and the Structuralists argue that inflation is caused by excessive money supply and cost/push factors, respectively. In this context, the aim of this study is to examine the impact of import volume on domestic inflation rate in the Turkish economy for the period 1961-2017 by utilizing a proper cointegration technique. Findings illustrated that inflation in Turkey basically stems from monetary issues and it is import driven, as well. Thus, policy makers had better take this bilateral structure into account while dealing with general price level instabilities in the Turkish economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Akdeniz İİBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 466
Atıf : 2.492
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini