Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 93
 İndirme 42
Finansal Gelişmenin Gelir Eşitsizliği Üzerindeki Etkisi: Türkiye Ekonomisi İçin Ampirik Bir Kanıt
2015
Dergi:  
International Anatolia Academic Online Journal Social Sciences Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, finansal gelişme ile gelir eşitsizliği arasındaki ilişkiyi araştırma amacı taşır. Ayrıca, ekonomik büyüme ve ticari dışa açıklığı gelir eşitsizliğinin potansiyel belirleyicileri olarak ampirik modele dahil eder. ARDL sınır testi eşbütünleşme yaklaşımı kullanılarak değişkenler arasında bir uzun dönem ilişkisi bulunmuştur. Aynı zamanda finansal gelişme ile gelir eşitsizliği arasında negatif bir ilişki tespit edilmiştir. Bu, finansal gelişmenin söz konusu dönemde gelir eşitsizliğini azalttığı anlamına gelir. Sonuçlar, vektör hata düzeltme modeli (VHDM) yaklaşımı vasıtasıyla finansal gelişmeden gelir eşitsizliğine doğru işleyen bir uzun dönem Granger nedenselliğini göstermektedir. Sonuçlar, Türkiye ekonomisi için bazı politika çıkarımları sunabilmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Financial Development On Income Inequality: An Empirical Evidence For Turkish Economy
2015
Yazar:  
Özet:

This study aims at examining the relationship between financial development and income inequality in case of Turkey. In addition, this study incorporates economic growth and trade openness to the empirical model as potantial determinants of income inequality. Using ARDL bounds testing approach to cointegration, we find a long run relationship between the variables. We also find a negative relationsip between financial development and income inequality in the long run implying that financial devolopment decreases income inequality over the period. The results show that there exists a long run Granger causality running from financial development to income inequality by applying the VECM approach. The results can present important policy implications for Turkish economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Anatolia Academic Online Journal Social Sciences Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 92
Atıf : 340
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini