Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Gençlerde Dikkatli Karar Verme, Duygusal Zeka ve Sosyo-demografik Değişkenler Arası İlişkiler
2023
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada gençlerde dikkatli karar vermede duygusal zekanın ve duyguları dikkate alan düşünme biçiminin etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada ayrıca sosyo-demografik değişkenlerin dikkatli karar vermede üzerindeki etkileri de test edilmiştir. Çalışmaya 18-29 yaşları arasında 556 genç katılmıştır. Dikkatli karar verme Melbourne Karar Verme Ölçeği’nin Dikkatli Karar Verme Stili alt boyutu ile duyguları dikkate alan düşünme biçimi ise gözden geçirilmiş Schutte Duygusal Zeka Ölçeği alt boyutları ile değerlendirilmiştir. Dikkatli Karar Verme Stili alt boyut kullanılarak dikkatli karar verme düzeyi düşük ve yüksek olan iki grup oluşturulmuştur. Daha sonra bu iki grubu ayırt edip etmediğini incelemek amacıyla çok değişkenli lojistik regresyon analizi yapılmıştır. Sonuçlara göre kurulan çok değişkenli lojistik regresyon analizi modeli toplam varyansın % 4,0'ını açıklamaktadır ve grupları sınıflandırmadaki genel isabet oranını da % 57,0’dır. İyimserlik / Ruh Halinin Düzenlenmesi alt boyutu ve yaş değişken ise dikkatli karar verme düzeyi düşük ve yüksek gruplarından birinde yer almanın yordayıcıları olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Vigilant Decision-making, Emotional Intelligence and Socio-demographic Variables In The Young
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the effect of emotional intelligence and the way of thinking that considers emotions in vigilant decision-making in the young. The effects of socio-demographic variables on vigilant decision-making were also tested in the study. A total of 556 young people, between the ages of 18-29 participated in the study. Vigilant decision-making was evaluated with the Vigilance Decision-Making Styles sub-dimension of the Melbourne DecisionMaking Questionnaire, and the thinking style that considers emotions was evaluated with the revised Schutte Emotional Intelligence Scale subdimensions. By using the Vigilance Decision-Making Styles sub-dimension, two groups with a low and a high level of vigilant decision-making were formed. Then, multivariate logistic regression analysis was performed to examine whether it distinguished these two groups. The multivariate logistic regression analysis model established according to the results explains 4.0% of the total variance and the overall accuracy in classifying the groups is 57.0%. The Optimism / Mood Regulation sub-dimension and the age variable were determined as predictors of being into one of the low and high levels of vigilant decision-making.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.252
Atıf : 13.129
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini