Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 59
 İndirme 12
Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin Öğrencilere Çevre Okuryazarlığı Becerisi Kazandırmada Okul Dışı Coğrafya Öğretiminden Yararlanma Durumları
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Araştırma, sosyal bilgiler dersi öğretim programında temel beceriler arasında yer alan çevre okuryazarlığı becerisinin öğrencilere kazandırılmasında sosyal bilgiler öğretmenlerinin okul dışı coğrafya öğretiminden yararlanma durumlarını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Ayrıca araştırmada, sosyal bilgiler dersi kapsamında öğrencilere çevre okuryazarlığı becerisinin coğrafya odaklı kazanımlar ve öğrenme alanları ile kazandırılması da hedeflenmiştir. Nitel araştırma ve durum çalışması deseninde kurgulanan araştırmanın çalışma grubunu, Aksaray ili merkez ilçesinde bulunan MEB’e bağlı resmi okullarda görev yapmakta olan 23 sosyal bilgiler öğretmeni oluşturmaktadır. Çalışma grubunun belirlenmesi aşamasında gönüllülük ilkesi ve uygun örneklem kullanılmıştır. Veriler 2018-2019 eğitim-öğretim yılında araştırmacılar tarafından hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla elde edilmiştir. Veriler analizinde içerik ve betimsel analiz tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına bakıldığında, çalışmaya katılan sosyal bilgiler öğretmenleri de öğrencilere çevre okuryazarlığı becerisi kazandırmada okul dışı coğrafya öğretiminin önemli bir yeri olduğunu ifade etmişlerdir. Ancak araştırmaya katılan öğretmenlerin çoğunluğu öğrencilere çevre okuryazarlığı becerisi kazandırmada sınıf içi öğretim yöntemlerini kullandıklarını ifade etmişlerdir. Öğretmenler okul dışı coğrafya öğretimini yasal izin süreçleri ve maddi imkânsızlıklar gibi gerekçelerle gerçekleştiremediklerini belirtmişlerdir. Elde edilen bulgulara göre öğretmenlerin okul dışı coğrafya öğretimini gerçekleştirebilmeleri için maddi destek sağlanması, idareciler tarafından öğretmenleri teşvik edici ve destekleyici bir tutum sergilenmesi bununla birlikte okul dışı öğretim kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler için yasal izin süreçlerinin kolaylaştırılması önerilmektedir.  

Anahtar Kelimeler:

Social Information Teachers Benefits Of School-outside Geography Teaching In Giving Students Environmental Reading Skills
2020
Yazar:  
Özet:

The research was carried out in order to identify the conditions in which social information teachers benefit from the teaching of non-school geography in providing students with the environmental literary skills included among the basic skills in the social information course. In addition, the research also aims to provide students with environmental literature skills through geographically-oriented achievements and learning fields within the social information course. The work group of research established in the quality research and state study model is made up of 23 teachers of social information who are working in the official schools associated with MEB located in the central district of Aksaray. At the determination stage of the work group, the principle of volunteering and appropriate samples were used. The data was obtained through the semi-structured interview form prepared by researchers in the 2018-2019 educational year. In data analysis, the content and visual analysis techniques have been used. In view of the results of the study, social information teachers who participated in the study also stated that non-school geography teaching is an important role in providing students with environmental literature skills. However, the majority of the teachers involved in the research stated that they used classroom teaching methods to provide students with environmental literature skills. Teachers have stated that they cannot do the teaching of non-school geography for reasons such as legal permission processes and material insufficiency. According to the findings obtained, the provision of financial support for teachers to carry out non-school geography teaching, the provision of an encouraging and supporting attitude by administrators to teachers, while the facilitation of the legal permission processes for activities to be carried out within the framework of non-school teaching.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.089
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini