Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
Swinburne ve İlâhi Zamansallık
2005
Dergi:  
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Swinburne and Divine Temporality. In the tradition of philosophy and theology God’s eternityhas been interpreted in two ways. According to the first view, God’s eternity means that He is outsideof time or timeless. As for the rival view, God is not a timeless being but he has an existence whichpersists through an infinite time. In this paper, I examine Swinburne’s views, who is a prominentdefender of the second thesis, on God and time. He argues that a timeless God can not interact witha temporal world and creatures. Time has no beginning or end, and God must be in every period oftime. But it seems that there are some problems arising from his interpretation of Divine eternity.Firstly, if time has no beginnig and God is temporal, it is very difficult to say that God is the Creatorof time. Secondly, God, as a temporal being, can not know everything in the world but only knowswhat is happening “now”. Lastly, and more importantly, in his thesis, there is no essential differencebetween God’s nature and of the temporal creatures with respect to being limited by time

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 2.088
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini