Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 37
 İndirme 6
Millî Mücadele Dönemi İşgal Hareketleri ve Dış Politikasının Vakit Gazetesindeki Yansımaları (16 Mayıs 1919-20 Kasım 1922)
2020
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Vakit gazetesi, Türk siyasi hayatında bir dönüm noktası olan Millî Mücadele ile ilgili haber ve yazıları millî bir duruşla okuyucularına aktaran gazeteler arasında yer almıştır. Bu dönemde faaliyetlerini yürüten gazetelerin birçoğu başkent İstanbul’da çıkmaktaydı. Mustafa Kemal Paşa’nın Anadolu’da Millî Mücadele hazırlıklarına başlaması üzerine İstanbul basını, Millî Mücadele’ye taraftar ve karşı olanlar olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Milli Mücadele yanlısı olup İstanbul’da zor şartlar altında faaliyet gösteren gazetelerden biri olan Vakit’in haber ve yazılarının önemi oldukça fazladır. Özellikle İstanbul’da Millî Mücadele yönünde kamuoyu oluşturarak önemli bir sorumluluğu yerine getiren Vakit gazetesi, dönemin gelişmeleri ile yakından ilgilenmiş ve bunları haber yaparak okuyucularıyla paylaşmıştır. Vakit gazetesi işgal hareketlerini tepkiyle karşılamış ve İtilaf Devletleri tarafından zorla kabul ettirilmek istenen Sevr Antlaşması’nı tenkit eden haberler vermiştir. Hatta antlaşmanın imzalandığı günü millî matem günü ilan ederek Türk’ün kendi eliyle kendi ölüm fermanını imzaladığını belirtmiştir. Bu çalışmada Mustafa Kemal Paşa’nın İstanbul’dan ayrılarak Millî Mücadele’yi başlattığı tarihten TBMM’nin Lozan Konferansı’na davet edildiği tarihe kadar devam eden süreç Vakit gazetesi ekseninde ele alınmıştır. Bu süreçte işgal hareketleri ve dönemin dış politikasının Vakit gazetesine yansımaları analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The National Struggle Period Of Occupational Movements and Reflections Of Foreign Policy In The Time Gazette (16 May 1919 – 20 November 1922)
2020
Yazar:  
Özet:

The time newspaper has been among the newspapers that have transmitted news and articles about the National Struggle, which is a turning point in the Turkish political life, to readers in a national position. Many of the newspapers that operated during this period were out in the capital Istanbul. After Mustafa Kemal Pasha began preparations for the National Struggle in Anadolu, the Istanbul press was divided into two parties: the supporters and the opponents of the National Struggle. The importance of the news and writings of Vakit, which is a national struggle and one of the newspapers operating under difficult conditions in Istanbul, is quite high. Specifically in Istanbul, the Time newspaper, which has fulfilled an important responsibility by creating the public in the direction of the National Struggle, has been closely interested in the developments of the period and has shared them with its readers by informing them. The time newspaper welcomed the occupational movements with a reaction and gave news calling for the Sevr Treaty, which was forced to be accepted by the opposition states. Even the day the treaty was signed, declaring the National Math Day, Turks signed their own death penalty with their own hands. In this study, the process continued from the date in which Mustafa Kemal Pasha left Istanbul and started the National Fight until the date in which TBMM was invited to the Lozan Conference was discussed in the Time newspaper axis. During this process, the occupational movements and the reflection of the foreign policy of the period were analyzed in the Time newspaper.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 759
Atıf : 1.451
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini