Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 37
 İndirme 4
ÇOCUK RESİMLERİNDEN “ÇOCUK HAKLARI”
2020
Dergi:  
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma anaokuluna devam eden çocukların çocuk hakları konusunda yaptıkları resimlerin analiz edilmesi ve çocuk hakları konusuna bakış açılarının değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. 4-5 yaş arasında bulunan ve anaokulu eğitimine devam eden 24 çocuk, araştırmanın örneklem grubunu oluşturmuştur. Araştırmada, nitel araştırma yöntemi ve nitel araştırma yöntemlerinden betimsel analiz tekniği kullanılmış olup, yarı yapılandırılmış görüşme sırasında çocukların yaptıkları açıklamalar araştırmacılar tarafından kaydedilmiştir. Çocukların çizdikleri resimlerinin analizinde 14 kategori ve 67 kod elde edilmiştir. Çocukların resimlerinde en çok mavi, kırmızı ve yeşil renklerini kullandıkları çocuk, çiçek, kuş, bulut, yağmur, araba, elma, top, kaydırak, ev ve çadır figürlerini daha sıklıkta çizdikleri ve genellikle park ortamını resmettikleri belirlenmiştir. Yapılan yarı yapılandırılmış görüşmenin analizinde çocukların, çocuk haklarını tanımlarken birden fazla tanım ve açıklama yaptıkları belirlenmiştir. Çocuklar, çocukların sahip olması gerektiğini düşündükleri haklar konusunda da birden fazla açıklama yapmışlardır. Çocukların verdikleri yanıtlar kategoriler halinde değerlendirilmiş olup, hem çocuk hakkı, hem de çocukların sahip olması gereken hak en fazla “oyun oynamak” olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

“Children’s Rights” from Children’s Rights
2020
Yazar:  
Özet:

This study was conducted with the aim of analysing the pictures of children’s rights and evaluating their views on children’s rights. Twenty-four children aged between the ages of four and four and continued their childhood education, formed the sample group of the study. In the research, the qualitative research method and qualitative research methods used the visual analysis technique, and the explanations that children made during a semi-configured conversation were recorded by the researchers. In the analysis of the children's paintings, 14 categories and 67 codes were obtained. It has been determined that children use the most blue, red and green colours in their paintings; children, flowers, birds, clouds, rain, cars, apples, balls, skiers, houses and tent figures are more frequently drawn, and they often paint the park environment. In the analysis of the semi-configured interview, it was determined that children made multiple definitions and explanations when defining children’s rights. The children have also made several explanations about the rights they think they should have. The answers of the children are assessed in categories, and the right of both the child and the right that the children should have is defined as the most "playing game".

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma; anaokuluna devam eden çocukların çocuk hakları konusunda yaptıkları resimlerin analiz edilmesi ve çocuk hakları konusuna bakış açılarının değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. 4-5 yaş arasında bulunan ve anaokulu eğitimine devam eden 24 çocuk, araştırmanın örneklem grubunu oluşturmuştur. Araştırmada, nitel araştırma yöntemi ve nitel araştırma yöntemlerinden betimsel analiz tekniği kullanılmış olup, yarı yapılandırılmış görüşme sırasında çocukların yaptıkları açıklamalar araştırmacılar tarafından kaydedilmiştir. Çocukların çizdikleri resimlerinin analizinde 14 kategori ve 67 kod elde edilmiştir. Çocukların resimlerinde en çok mavi, kırmızı ve yeşil renklerini kullandıkları; çocuk, çiçek, kuş, bulut, yağmur, araba, elma, top, kaydırak, ev ve çadır figürlerini daha sıklıkta çizdikleri ve genellikle park ortamını resmettikleri belirlenmiştir. Yapılan yarı yapılandırılmış görüşmenin analizinde çocukların, çocuk haklarını tanımlarken birden fazla tanım ve açıklama yaptıkları belirlenmiştir. Çocuklar, çocukların sahip olması gerektiğini düşündükleri haklar konusunda da birden fazla açıklama yapmışlardır. Çocukların verdikleri yanıtlar kategoriler halinde değerlendirilmiş olup, hem çocuk hakkı, hem de çocukların sahip olması gereken hak en fazla “oyun oynamak” olarak belirlenmiştir.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 545
Atıf : 7.799
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi